The responsible object

a history of design ideology for the future

Engels | 02-04-2019 | 272 pagina's

€ 22,50

   Bestelbaar   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro


Tekst achterflap

Welke indruk zouden toekomstige archeologen krijgen van onze tijd, als ze zouden graven op de plaatsen van onze huidige beschaving? Ze zouden eindeloze stortplaatsen vinden gevuld met de dingen die we hebben weggegooid: plastic en metalen objecten, nog smeulende hopen elektronica, synthetisch textiel, en andere dingen die niet binnen afzienbare tijd afbreekbaar zijn. Ze zouden de resten vinden van een tijdperk van ongebreidelde, onvergankelijke objecten.
Vandaag de dag draait ons economische systeem rond het produceren en consumeren van deze objecten. Binnen dat systeem is er een tendens ontstaan om op een nieuwe manier naar deze objecten te kijken en ze een nieuwe rol te geven in de uitdagingen voor de toekomst. Binnen de ontwerpdiscipline zijn 'duurzaamheid' en 'sociale verantwoordelijkheid' populaire begrippen geworden, die nieuwe producten, materialen, en technologieën genereren die de richting van onze toekomst moeten veranderen.
De onderliggende ontwerp-ideologieën zijn doorgaans niet nieuw; ze vormen een fundamenteel onderdeel van de geschiedenis van ontwerp en duiken op verschillende punten in voorgaande eeuwen op. Dit boek presenteert een geschiedenis van sociaal betrokken strategieën in de westerse ontwerptraditie, van William Morris tot Victor Papanek, en van VKhUTEMAS tot FabLab.Details

  EAN :9789492095190
  Auteur: 
  Uitgever :Valiz
  Publicatie datum :  02-04-2019
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Engels
  Hoogte :242 mm
  Breedte :167 mm
  Dikte :20 mm
  Gewicht :490 gr
  Status : Bestelbaar
  Aantal pagina's :272