De kleur geel

El Hizjra literatuurpijs (2013-2015)

Nederlands | 02-07-2016 |

€ 10,45

   Bestelbaar   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro


Tekst achterflap

Wie ben ik? En vooral, wie zijn wij samen, als mensheid? In deze bundel met de beste verhalen en gedichten van de El Hizjra Literatuurprijs van 2013 - 2015 worden nieuwe en oude werelden opgegraven. Personages ondernemen zoektochten naar het verleden, reizen naar andere landen of continenten of komen familiegeschiedenissen op het spoor. De lezer wordt meegenomen naar Tanger, Jemen en vele andere plekken, maar de auteurs in deze bundel tonen vooral ook een Nederland door andere ogen gezien.
El Hizjra zet zich sinds 1987 in om de kunst en cultuur van het Midden-Oosten en Noord-Afrika in Nederland onder de aandacht te brengen. Poëzie en literatuur zijn de belangrijkste kunstvormen waar El Hizjra zich op richt, en de jaarlijkse El Hizjra Literatuurprijs is inmiddels een begrip geworden in Nederland.

Fragment

Mijn zusje spaart haar zakgeld om een mirakel te kopen. Ik herinner me míjn eerste grote wens, toen ik voor de eerste keer een grote massieve berg beklom samen met mijn vader en onze trouwe hond Blackie. Ik zei tegen mijn vader: 'Ik wil een berg hebben, een grote berg, vlak voor onze voordeur. Die mij elke dag uitnodigt om te klimmen, zodat ik op zijn schouders kan rusten, om eventjes het onbereikbare te zien, om even te filosoferen.' Mijn vader zei op bezorgde toon: 'Pas op met wat je wenst, sommige bergen hebben vuur in zich.'
Uit: 'Mijn held', van Mohammed RezaDetails

  EAN :9789491921223
  Uitgever :Vrije Uitgevers, De
  Publicatie datum :  02-07-2016
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :220 mm
  Breedte :150 mm
  Dikte :10 mm
  Gewicht :176 gr
  Status : Bestelbaar