Het ei van Faberge


Nederlands | 06-09-2014 | 80 pagina's

9789491738159

Paperback / softback


€ 17,00


 Voorraad in de winkel

   POD (Beschikbaar als print-on-demand.)

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro
Tekst achterflap

De bundel HET EI VAN FABERGÉ van WILLEM VAN ZADELHOFF is deel 21 in de reeks Eigentijdse Poëzie van uitgeverij Voetnoot
Willem van Zadelhoff maakte in 2008 zijn poëziedebuut met de bundel 'Tijd en landen', waarvoor hij de Herman de Coninckprijs ontving. Nu verschijnt bij Voetnoot 'Het ei van Fabergé', een verzameling gedichten over wat er is en wat er was, over onthouden en vergeten, over beelden en herinneringen. Ze ademen de sfeer van een grofkorrelige foto, net scherp genoeg om te zien wat erop staat en vaag genoeg om de verbeelding haar eigen gang te laten gaan. Taferelen die je je herinnert, zonder dat je ze hebt meegemaakt.
Tussen 1885 en 1917 maakte de Russische goudsmid Fabergé vrijwel jaarlijks een uitbundig versierd paasei voor de tsaren. Zo'n ei is een symbool van pracht en praal, vervlogen tijden en - schoonheid, hoewel de dichter ze naar eigen zeggen eigenlijk ontzettend lelijk vindt, maar tegelijk ook fascinerend. Dat lelijke, maar fascinerende ei inspireerde Van Zadelhoff tot de titel van zijn bundel.
Vervlogen tijden spelen een belangrijke rol in Willem van Zadelhoffs poëzie, waarin hij vaak inspeelt op het onberekenbare geheugen, herinneren en vergeten. Zijn gedichten zijn tegelijk concreet en ongrijpbaar. Zo fascinerend en tegelijk onbereikbaar als een ei van Fabergé.

WILLEM VAN ZADELHOFF (Arnhem, 1958) schreef o.a. de romans 'Een stoel', 'Holle haven' (longlist Libris Literatuur Prijs), 'Vuur stelen' en 'Ga niet weg'.
Voor zijn poëziebundel 'Tijd en landen' werd hem de Herman de Coninckprijs 2009 voor het beste debuut toegekend. Hij woont afwisselend in Amsterdam en Antwerpen.

Details

EAN :9789491738159
Auteur: 
Uitgever :Voetnoot, Uitgeverij
Publicatie datum :  06-09-2014
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language : Nederlands
Hoogte :200 mm
Breedte :135 mm
Dikte :9 mm
Gewicht :131 gr
Status :POD (Beschikbaar als print-on-demand.)
Aantal pagina's :80
Reeks :  Eigentijdse poezie