Het levende laten opvlammen

Een collectief front

Nederlands | 21-11-2022 | 224 pagina's

€ 24,50

   Bestelbaar   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro


Tekst achterflap

Hoe kunnen we ontsnappen aan de tweedeling mens-natuur? Wat betekent natuurbescherming als we de natuur niet langer opvatten als de omgeving die ons omringt, en beseffen dat beschermen voortkomt uit paternalisme? In een vurig betoog voert Baptiste Morizot ons naar zijn antwoord. Wij zijn deel van een weefsel van ‘het levende’: mensen en andere levende wezens, zoals bomen, planten en micro-organismen, die onderling samenhangen. Iets wat groter is dan wijzelf kunnen we niet beschermen. Wel kunnen we de omstandigheden creëren voor autonoom herstel. Morizot hanteert de metafoor van het vuur: de biosfeer is in gevaar, maar staat niet in brand. Ecologische niches met op de situatie toegespitste oplossingen vormen de gloeiende kooltjes die de leefomgeving haar levenskracht kunnen teruggeven. Met concrete voorbeelden laat Morizot het levende opvlammen.
Baptiste Morizot (1983) is een Franse filosoof. Hij is verbonden aan de universiteit van Aix-Marseille. In zijn onderzoek en publicaties staat de relatie tussen de mens en andere levende wezens centraal.

De Reactor - "De sterkte van dit boek zit hem in het ‘cartografische’ aspect. Morizot herformuleert het begrippenkader waarmee we over ecologische kwesties spreken, tot en met elementaire begrippen als ‘natuur’, en stelt denkwijzen voor die starre tegenstellingen overstijgen. Vooral hierdoor is Morizot een belangrijke en zelfs noodzakelijke nieuwe stem in ecologische discussies en is het een verrijking dat zijn werk nu ook in het Nederlands is vertaald." - lezen Details

  EAN :9789490334369
  Auteur: 
  Uitgever :Vrije Uitgevers, De
  Vertaler : Gertrud Maes
  Publicatie datum :  21-11-2022
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :184 mm
  Breedte :118 mm
  Dikte :17 mm
  Gewicht :234 gr
  Status : Bestelbaar
  Aantal pagina's :224