De getuigenis


Nederlands | 22-02-2024 | 160 pagina's

9789490042240

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 21,50


 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro
Korte beschrijving/Annotatie

Een roadtrip door het Zuid-Afrikaanse binnenland van vandaag, gezien door de verdwaasde blik van twee mensen die op God vertrouwen en bang zijn voor de Duivel.

Tekst achterflap

De getuigenis is een reisverslag, afwisselend verteld door het echtpaar Gerbrand en Retha. Jaren geleden is het hun gelukt hun verleden van zonde en schaamte in Pretoria achter zich te laten en een nieuwe start te maken in een godsdienstige gemeenschap op het platteland. En nu doet zich opnieuw een mooie kans voor: in een appje van een oude vriend wordt Gerbrand uitgenodigd om deel te nemen aan een christelijk seminar in het Zuid-Afrikaanse binnenland. Onderweg zullen ze familie en vrienden kunnen ontmoeten die ze al lang niet meer hebben gezien. Ze hebben geen geschikte auto, zelfs geen geld voor benzine, en wat betekenen al die visioenen van hun zoon Ruan? Maar ze moeten zich niet druk maken, Vader zal voor alles zorgen en alle demonen wegjagen. Zoals altijd. Of niet? Een roadtrip door het Zuid-Afrikaanse binnenland van vandaag, gezien door de verdwaasde blik van twee mensen die op God vertrouwen en bang zijn voor de Duivel.

Biografie

Francois Smith (Rouxville, Zuid-Afrika, 1964) is naast auteur docent Afrikaanse Letterkunde en Creatief Schrijven aan de Universiteit van de Vrijstaat. Zijn debuutroman Kamphoer uit 2014 (Een schuldig leven, 2015) werd bekroond met onder andere de prestigieuze ATKV-Prosaprys en wordt op dit moment verfilmd. De getuigenis (Die getuienis, 2021) is zijn nieuwste roman en de tweede die in Nederlandse vertaling verschijnt. In 2021 behaalde Francois Smith met deze titel de tweede plaats in de Groot Afrikaanse Romanwedstryd. Behalve in het Nederlands worden zijn boeken ook in het Frans en Engels vertaald.

Details

EAN :9789490042240
Auteur: 
Uitgever :Vrije Uitgevers, De
Vertaler : Robert Dorsman
Publicatie datum :  22-02-2024
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language : Nederlands
Hoogte :202 mm
Breedte :135 mm
Dikte :12 mm
Gewicht :202 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :160