Heden ik, morgen gij


Nederlands | 06-10-2022 | 136 pagina's

9789490042219

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 20,50


 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro
Korte beschrijving/Annotatie

Een treurig, maar uiteindelijk toch optimistisch verhaal over een zoon die geobsedeerde is door zijn dominante moeder en de vroege dood van zijn vader. Hypnotiserend en licht absurdistisch.

Tekst achterflap

Peter Venn woont in zijn eentje in het appartement onder dat van zijn moeder. Hij werkt thuis aan de keukentafel als vertaler en maakt elke avond een vaste wandeling in de buurt van het kerkhof. Hij heeft een rijk innerlijk leven, maar verder gebeurt er bijna niets. Volgens zijn moeder stierf Peters vader toen hij klein was. Hij heeft er geen herinneringen aan, alleen een groot gevoel van gemis en wrok, omdat zijn moeder hem verbood in de slaapkamer te komen waar zijn zieke vader lag. Vanbinnen verlangt Peter uit zijn isolement te breken, zich los te rukken van zijn dominante moeder en meer te weten te komen over zijn vader. Zijn pogingen in deze richting nemen geleidelijk de vreemdste vormen aan, maar toch zijn er kleine flikkeringen van hoop en vinden er veranderingen plaats. Die vrijdag eet Peter zoals gewoonlijk bij zijn moeder, zoals hij al jarenlang met tegenzin doet. Hij weet welke vragen hij moet stellen, alleen moet hij het durven doen. Kjersti Annesdatter Skomsvold heeft een prachtige roman geschreven over eenzaamheid, hardnekkig doodsbesef en de bevrijdende kracht van de liefde. Een verhaal dat van humoristische ernst en bijzondere talige vindingrijkheid getuigt.

Biografie

Kjersti Annesdatter Skomsvold (Oslo, 1979) maakte in 2009 grote indruk met haar debuut Hoe harder ik loop, hoe kleiner ik ben (Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg). Het boek won de Tarjei Vesaas’ debuutprijs en stond op de shortlist voor de International Dublin Literary Award. In mei 2015 ontving Skomsvold de Dobloug-prijs van de Zweedse Academie. Inmiddels heeft ze zes romans, een poëziebundel en twee kinderboeken op haar naam. Haar boeken worden alom lovend ontvangen en zijn in meer dan 25 talen vertaald.

Details

EAN :9789490042219
Auteur: 
Uitgever :Vrije Uitgevers, De
Vertaler : Liesbeth Huijer
Publicatie datum :  06-10-2022
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language : Nederlands
Hoogte :200 mm
Breedte :134 mm
Dikte :14 mm
Gewicht :179 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :136