De Egyptische plevier

Nederlands | 13-03-2023 | 64 pagina's

€ 19,90

   Beschikbaar   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro


Tekst achterflap

De Egyptische plevier lijkt te vertrekken in de jungle van Guatemala, om in Vlaanderen te landen op het einde der tijden. De bundel speelt evenwel niet in binnen- of buitenland, maar diep in het binnenste van de schrijver zelf. Intvis geeft de intense gevoelens uit de jaren vóór en na 21 december 2012 weer in weerkerende patronen en kleuren. Een hoogst persoonlijke beleving van de Maya-kosmovisie. Van instorten en weer opstaan. Alles lijkt mooi geordend, maar is tegelijk emotioneel onoverzichtelijk en chaotisch. Kom binnen en let niet op de rommel.

Een gedicht uit deze bundel - 'doodgevroren' - werd geselecteerd voor de bloemlezing De 44, een jaarlijks initiatief van de Herman De Coninckprijs.


Biografie

Intvis (pseudoniem van Patrick De Ceuster) is een geëngageerd street artist. Sinds het Grote Nieuwe Begin in 2012 combineert hij poëzie en beeldende kunst om de wereld rond hem weer vorm te geven. Toegankelijkheid is daarbij cruciaal. Hij publiceerde eerder al poëzie tussen de groenten in het CSA-landbouwbedrijf De Witte Beek en op zijn voicemail. In de lockdown van eind 2020 bracht hij samen met collega’s gedichten aan huis in Leuven. De Egyptische Plevier is zijn debuutbundel.Details

  EAN :9789464070194
  Auteur: 
  Uitgever :Fluxenberg
  Publicatie datum :  13-03-2023
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Status :Beschikbaar
  Aantal pagina's :64