Elementaire principes van oorlogspropaganda

Nederlands | 06-12-2022 |

€ 19,90

   Bestelbaar   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro


Korte beschrijving/Annotatie

Twintig jaar na de eerste editie van dit veel geprezen standaardwerk een actualisering. De tien geboden van de oorlogspropaganda zoals u ze nog niet had bekeken.


Tekst achterflap

Anne Morelli is historica en professor emeritus aan de ULB. Bij EPO publiceerde ze o.a. Rebellen. Van de Galliërs tot de Indignados (2012) en Fabiola en Franco. De marionet en de dictator (2016).


Biografie

‘Je moet drie dingen doen vandaag: twijfelen, twijfelen en twijfelen. Twijfelen over wat men ons alle dagen in de media door de strot duwt én twijfelen over je eigen analyse. Alleen dan kan je eventueel doordringen tot de feiten.’ Woorden van Anne Morelli over de oorlog in Oekraïne. Twintig jaar na de eerste editie van haar veelgeprezen standaardwerk komt ze met een actualisering van Elementaire principes van oorlogspropaganda. Oorlogspropaganda, zo pepert ze ons in, is zo oud als de mensheid zelf en bepaalde vuistregels en methodes keren telkens terug, of er nu soldaten naar het front van de Eerste Wereldoorlog gestuurd moeten worden of de mentale sabels gesmeed voor het oppoken van de Russische beer. De tien geboden van de oorlogspropaganda zoals u ze nog niet had bekeken.

DeWereldMorgen (1/03/2023) - "Oud VRT-journalist Johan Depoortere las het boek en vergeleek het met de berichtgeving in de media. "Woorden zijn munitie in de propagandastrijd, even belangrijk als het gevecht met mortieren en granaten" - lezen

Lees alle (pers)reactiesDetails

  EAN :9789462673823
  Auteur: 
  Uitgever :Epo, Uitgeverij
  Publicatie datum :  06-12-2022
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :202 mm
  Breedte :126 mm
  Dikte :16 mm
  Gewicht :221 gr
  Status : Bestelbaar