Het voordeel van de twijfel

Nederlands | 15-10-2019 |

€ 19,90

   Bestelbaar   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro


Korte beschrijving/Annotatie

Dit boek stelt vragen over tegenslag, status, werk, eten, liefde, sociale rechtvaardigheid, geluk en opvoeding. Filosofie is stoppen met weten en beginnen met denken.


Tekst achterflap

Filosofie is stoppen met weten en beginnen met denken. Filosofie doet stilstaan, afstand nemen, vragen stellen. Haar niet-aflatende missie is: twijfel zaaien. Onrust stoken. Wat vaststaat, aan het wankelen brengen. Dit boek stelt vragen over tegenslag, status, werk, eten, liefde, sociale rechtvaardigheid, geluk en opvoeding. Is tegenslag altijd slecht? Hoe verstandig is het om je hele identiteit te laten afhangen van je status? Zouden we met zijn niet beter wat minder werken? Mogen we dieren eten? Zit romantiek liefde in de weg? Waarom moeten we zorg dragen voor elkaar en de planeet? Wat willen we doorgeven aan onze kinderen? En heeft het zin om geluk na te streven?


Biografie

Filosoof Stefaan Van Brabandt (Gent, 1979) schreef met dit boek een verdiepende aanvulling op de gelijknamige tv-reeks die hij in 2014 maakte voor Canvas. Hij is ook bekend als schrijver en regisseur van de bejubelde filosofen-monologen Socrates, Marx en Spinoza.


Inhoudsopgave

Inleiding Twijfel is het begin van alle wijsheid 9 Hoofdstuk 1 Worden we beter van tegenslag? Over het voordeel van kwetsbaarheid 19 Hoofdstuk 2 Leven om te werken of werken om te leven? Over het voordeel van luiheid 47 Hoofdstuk 3 Ik word geliket, dus ik ben? Over het voordeel van een kleiner ego 77 Hoofdstuk 4 Is vlees moord? Over het voordeel van vegetarisme 101 Hoofdstuk 5 Is romantiek nefast voor de liefde? Over het voordeel van liefhebben als kunst en kunde 133 Hoofdstuk 6 Fuck the poor? Over het voordeel van zorg voor de wereld 153 Hoofdstuk 7 Heeft het zin om geluk te zoeken? Over het voordeel van levenskunst 181 Hoofdstuk 8 Voeden we onze kinderen op tot idioten? Over het voordeel van Bildung 211 Noten 241 Literatuurlijst 245Details

  EAN :9789462671966
  Auteur: 
  Uitgever :Epo, Uitgeverij
  Publicatie datum :  15-10-2019
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :203 mm
  Breedte :126 mm
  Dikte :27 mm
  Gewicht :311 gr
  Status : Bestelbaar