Een kwestie van tijd

Over langdurige zorg in de psychiatrische kliniek

Nederlands | 09-11-2018 |

€ 29,90

   Beschikbaar   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro


Korte beschrijving/Annotatie

Een unieke inkijk in het leven in psychiatrisch centrum Bethanië in Zoersel. Impressies, getuigenissen, anekdotes, foto’s en kunstwerken. Over lijden aan het leven en breekbare, trage zorg.


Tekst achterflap

Werner Peinen is sociaal verpleegkundige. Hij is hoofd van de afdeling Vallei binnen de cluster langdurige zorg in PC Bethanië en coördinator van woonproject ‘Het tussenhuis’. Isabelle Voorspoels is psychoanalytisch psychologe. Ze is verbonden aan de langdurige zorg in PC Bethanië. Stef Joos is psycholoog en systeemtherapeut. Hij wertk al 25 jaar in de langdurige zorg.


Biografie

‘De psychiatrie’ staat onder druk. Regelmatig wordt de sector in één adem met ‘dwang’ en ‘drang’ genoemd, de patiënten heten schuldig voor hun eigen miserie te zijn en dan is er nog de roep om opvang korter te maken en het aantal bedden af te bouwen. Maar wie weet hoe het er echt aan toegaat? Dit boek biedt een unieke inkijk in het leven in psychiatrisch centrum Bethanië in Zoersel. Het bundelt impressies, getuigenissen, anekdotes, foto’s en kunstwerken van patiënten, dokters, verplegers die er al langer wonen of werken. Verhalen over de gelukkigste mens ter wereld, ‘Highway to Hell’ van AC/DC, een boterham met calmant, en de aandrang om ’s nachts mosselen te maken. Maar je leest ook bijdrages van bezoekers als Arnon Grunberg, Luuk Gruwez en Dirk De Wachter die er al dan niet een tijdje kwamen rondhangen. Een boek als een caleidoscoop. Over lijden aan het leven en breekbare, trage zorg.Details

  EAN :9789462671454
  Auteur: 
  Uitgever :Epo, Uitgeverij
  Publicatie datum :  09-11-2018
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :225 mm
  Breedte :152 mm
  Dikte :23 mm
  Gewicht :484 gr
  Status :Beschikbaar