Kiekeboem!

Hulp aan het jonge kind dat opgroeit in stress en geweld

Nederlands | 20-06-2018 | 144 pagina's

€ 24,00

   Bestelbaar   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro


Korte beschrijving/Annotatie

Wat doet het met een kind als het opgroeit in een gezin waar sprake is van emotionele verwaarlozing, misbruik of geweld? En hoe kun je als professional eerder signaleren en ondersteuning bieden?


Tekst achterflap

Wat doet het met een jong kind als het opgroeit in een gezin waar sprake is van (emotionele) verwaarlozing, misbruik of geweld? Ontzettend veel, zo blijkt. Het tekent de hele verdere ontwikkeling van het kind tot in volwassenheid. Vaak komen professionals pas in actie als er zichtbare klachten zijn. Maar hoe kun je als professional eerder signaleren en passende ondersteuning bieden? De impact van geweld en/of verwaarlozing is bij jonge kinderen (0-6) niet altijd direct zichtbaar, zeker niet voor de buitenwereld. Jonge kinderen laten vaak geen herkenbaar klachtgedrag zien. Hierdoor blijven deze kinderen vaak buiten beeld. Kiekeboem! vertelt wat de gevolgen zijn van verwaarlozing en/of geweld bij baby’s, peuters en kleuters. Op welke factoren je kunt letten om vroegtijdig te signaleren. En hoe je ouders direct goede en passende ondersteuning kunt bieden, zodat het veiliger wordt. Waar let je op en hoe doe je dat als professional? Door voorbeelden uit de praktijk, achtergrondinformatie en praktische tips is dit een zeer handzaam boek voor professionals die werken met kwetsbare gezinnen: hulpverleners binnen gezinnen, wijkteams, OKT’s, sociale teams, volwassen ggz, vaktherapeuten, pedagogische medewerkers, etc.


Biografie

Yael Meijer, klinisch psycholoog en psychotherapeut bij Fier (landelijk expertise- en behandelcentrum op het terrein van geweld in afhankelijkheidsrelaties) gaat in dit boek bevlogen in op de zorg voor het jonge kind in geweld en verwaarlozing. Kiekeboem! is het resultaat van het project ‘Onzichtbare Kinderen’ van Fier.Details

  EAN :9789088508356
  Auteur: 
  Uitgever :SWP, Uitgeverij B.V.
  Publicatie datum :  20-06-2018
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :235 mm
  Breedte :150 mm
  Dikte :14 mm
  Gewicht :268 gr
  Status : Bestelbaar
  Aantal pagina's :144