Perspectief op beter

Hulp aan verwarde en sociaal kwetsbare mensen

Nederlands | 17-01-2019 | 144 pagina's

€ 25,00

   Bestelbaar   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro


Korte beschrijving/Annotatie

Perspectief op beter is voor hulpverleners van F-ACT-teams, OGGZ-teams, maatschappelijke opvang en sociale wijkteams, maar zeker ook voor medewerkers bij gemeenten, woningcorporaties, politie etc.


Tekst achterflap

Steeds meer professionals komen in aanraking met verwarde en sociaal kwetsbare mensen die goede hulp nodig hebben. Maar dat is vaak nog niet zo eenvoudig. Hoe voer je bijvoorbeeld die eerste lastige gesprekken, wat kan je doen als een gesprek niet gaat, hoe reageer je op agressie, mensen met een psychose? Perspectief op beter schetst aan de hand van vele thema’s hoe je deze hulp kunt leveren. Het boek laat de praktijk van bemoeizorg zien voor een breed scala van betrokkenen. Het geeft een inkijkje in de voortdurende zoektocht van de hulpverlener samen met de cliënt en zijn familie, naar een betere toekomst. Allerlei aspecten van het dagelijkse werk komen aan de orde: de soms bizarre situaties, de ongelooflijke problematiek, mooie en ontroerende momenten of de grenzen van wat maakbaar is. Maar ook barrières die de hulpverlener tegenkomt. De thematische opbouw maakt dat je snel goede voorbeelden kunt vinden en ideeën kunt opdoen. Of het nu gaat om thema’s als bij iemand thuis op bezoek, aansluiten bij de belevingswereld, grenzen aangeven, gekke situaties, in contact komen, samenwerken in teams, onconventioneel gedrag, al deze belangrijke aspecten komen aan bod. Perspectief op beter is voor hulpverleners van F-ACT-teams, OGGZ-teams en nieuwkomers op dit terrein, maatschappelijke opvang en sociale wijkteams, maar zeker ook voor medewerkers bij gemeenten, woningcorporaties, politie etc. Beide auteurs hebben vele jaren ervaring in de O(GGZ). Simone van de Lindt, is hoofdopleider van de opleiding Bemoeizorg, teamcoach en adviseur. Harry Gras is teammanager forensische ACT, trainer en docent bemoeizorg.


Slogan/Promotie

Steeds meer professionals komen in aanraking met verwarde en sociaal kwetsbare mensen die goede hulp nodig hebben. Maar dat is vaak nog niet zo eenvoudig. Hoe voer je bijvoorbeeld die eerste lastige gesprekken, wat kan je doen als een gesprek niet gaat, hoe reageer je op agressie, mensen met een psychose? Perspectief op beter schetst aan de hand van vele thema’s hoe je deze hulp kunt leveren. Het boek laat de praktijk van bemoeizorg zien voor een breed scala van betrokkenen. Het geeft een inkijkje in de voortdurende zoektocht van de hulpverlener samen met de cliënt en zijn familie, naar een betere toekomst. Allerlei aspecten van het dagelijkse werk komen aan de orde: de soms bizarre situaties, de ongelooflijke problematiek, mooie en ontroerende momenten of de grenzen van wat maakbaar is. Maar ook barrières die de hulpverlener tegenkomt. De thematische opbouw maakt dat je snel goede voorbeelden kunt vinden en ideeën kunt opdoen. Of het nu gaat om thema’s als bij iemand thuis op bezoek, aansluiten bij de belevingswereld, grenzen aangeven, gekke situaties, in contact komen, samenwerken in teams, onconventioneel gedrag, al deze belangrijke aspecten komen aan bod. Perspectief op beter is voor hulpverleners van F-ACT-teams, OGGZ-teams en nieuwkomers op dit terrein, maatschappelijke opvang en sociale wijkteams, maar zeker ook voor medewerkers bij gemeenten, woningcorporaties, politie etc.


Biografie

Simone van de Lindt, is hoofdopleider van de opleiding Bemoeizorg, teamcoach en adviseur. Harry Gras is teammanager forensische ACT, trainer en docent bemoeizorg. Beide hebben vele jaren ervaring in de O(GGZ).Details

  EAN :9789088508219
  Auteur: 
  Uitgever :SWP, Uitgeverij B.V.
  Publicatie datum :  17-01-2019
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :235 mm
  Breedte :150 mm
  Dikte :11 mm
  Gewicht :247 gr
  Status : Bestelbaar
  Aantal pagina's :144