De jonge beelddenker

Nederlands | 03-04-2014 |

€ 31,00

   Bestelbaar   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro


Tekst achterflap

Bij de meeste kinderen die ouder worden verandert het denken, ze gaan steeds meer in taal denken. Het kind wordt een taaldenker. Bij een groot aantal kinderen gaat het anders. Zij blijven eerst denken in beelden en zoeken dan de taal erbij. We noemen ze beelddenkers.
In het huidige onderwijs wordt vooral een beroep gedaan op de linkerhersenhelft en dit is over het algemeen de zwakkere kant van een beelddenker. Om beide type kinderen tot hun recht te laten komen is het van belang dat leerkrachten hun onderwijs aan kunnen passen.

In De jonge beelddenker geeft Tineke Verdoes aan de hand van talloze praktijkvoorbeelden, casussen en tips aan hoe je dit als leerkracht op kunt pakken. Ze gaat in op de kenmerken van beelddenken, het sorteergedrag, de manier van problemen oplossen, het plannen en organiseren in de kleuterklas en groep 3, leren door middel van beleving. Ze laat aan de hand van taal- en rekenvoorbeelden zien hoe je rekening kunt houden met beelddenkers en daarbij put ze uit haar jarenlange ervaring als juf in de onderbouw.

Ook ouders van beelddenkers vinden in deze uitgave tal van heldere aanwijzingen, voorbeelden en tips hoe ze thuis hun beelddenker kunnen stimuleren.

Tineke Verdoes is moeder, leerkracht, remedial teacher, kindercoach en beelddenker. Zij heeft haar eigen remedial teaching praktijk.Details

  EAN :9789088504648
  Auteur: 
  Uitgever :SWP, Uitgeverij B.V.
  Publicatie datum :  03-04-2014
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :228 mm
  Breedte :196 mm
  Dikte :13 mm
  Gewicht :484 gr
  Status : Bestelbaar