Einstein en de kunst van duurzaam leidinggeven aan energieke medewerkers

Nederlands | 30-10-2010 | 86 pagina's

€ 19,00

   Niet bestelbaar


  Voeg toe aan mijn verlanglijst

      Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro


Tekst achterflap

Einstein
In de serie Einstein en de kunst van ... staat Einstein voor: nieuwsgierig, consistent, integer, gewetensvol, aandachtig en altijd persoonlijk. Hij is de onderzoeker, die denkt in hypotheses, die hij aandachtig toetst door het stellen van vragen. Vragen en doorvragen, niet ophouden nieuwsgierig te zijn: een belangrijk kenmerk van leiders en managers, die verbetering beogen te brengen in complexe situaties.

En de kunst van...
In 2005 verscheen Einstein en de kunst van het zeilen, een zoektocht naar de nieuwe rol van de leidinggevende . Een toegankelijk lees- en werkboek over leiderschap en management. De vraag van veel gebruikers naar meer , krijgt gehoor in de reeks Einstein en de kunst van... . Boeken met dezelfde ambitie, die de structuur, het karakter en de speelsheid van het basisboek naadloos volgen. Eerder verschenen in de serie Einstein en de kunst van ... reeds: Managen zonder Macht , Conflictmanagement en Coaching .

Duurzaam leiderschap
Medewerkers zijn lange tijd beschouwd als human resources: bronnen van kennis, kunde, vaardigheid en energie voor het werk dat gedaan moet worden. Taal creëert werkelijkheid. Wie over mensen als bron denkt en spreekt, kan al gauw menen dat mensen er zijn om wat dan ook uit te putten. Als een menselijk bron, een human resource, uitgeput is, dan boor je nieuwe bronnen aan. Een mens is echter geen bron waar je naar believen uit kunt putten. Een mens is allereerst een human being. Deze tijd vraagt om leiderschap dat duurzaam met hulpbronnen, maar vooral ook met mensen omgaat. We weten inmiddels dat de energiebronnen in onze wereld eindig zijn. We weten ook al lang dat mensen geestelijk en lichamelijk kunnen opbranden. Dit boek helpt de leidinggevende de energiehuishouding van de medewerkers, en ook die van zichzelf, beter te managen.

Dit boek biedt theoretische kaders uit de Transactionele Analyse, Group Relations Theory en de Systeem- en Communicatietheorie. Het is echter vooral een handreiking bij de zoektocht naar van leidinggevende in een snel veranderende omgeving.
Aanvullend op het boek is er de interactieve website: www.alberteinstein.nlDetails

  EAN :9789088501524
  Auteur: 
  Uitgever :SWP, Uitgeverij B.V.
  Publicatie datum :  30-10-2010
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :229 mm
  Breedte :150 mm
  Dikte :9 mm
  Gewicht :196 gr
  Status :Niet bestelbaar
  Aantal pagina's :86