Dat nare gevoel

over seksueel misbruik en wat je ertegen kunt doen

Nederlands | 01-03-2011 | 53 pagina's

€ 13,00

   Bestelbaar   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro


Tekst achterflap

Seksueel misbruik is een vervelend, maar belangrijk onderwerp. Misbruik betekent dat iemand iets doet tegen de zin van een ander; op een onplezierige manier macht uitoefent over een ander. Die ander vindt dat niet prettig, wil het niet, maar weet vaak niet goed hoe hij of zij het tegen moet houden.
Op welke manieren seksueel misbruik kan plaatsvinden en wat je ertegen kan doen is te lezen in Dat nare gevoel. Het is bedoeld voor kinderen en jongeren in de hoogste groepen van het basisonderwijs en de brugklas van het voortgezet onderwijs.

Uit Dat nare gevoel
: Het is pas verkeerd als jij iets niet wilt en je niet goed weet hoe je het tegen moet houden. En het is helemaal verkeerd als de ander de baas speelt en zijn zin doordrijft.

Je mag ALTIJD NEE zeggen tegen seksuele spelletjes waar je geen zin in hebt. ALTIJD, ook als je er leuke cadeautjes voor hebt gekregen. Het is alleen slimmer om de cadeautjes van zo iemand niet aan te nemen!

Maar wat je ook zelf doet of hebt gedaan, je hebt er altijd recht op om geen seksueel misbruik mee te maken en je hebt recht op seks als je dat wilt, en nooit als plicht.Details

  EAN :9789085605935
  Auteur: 
  Uitgever :SWP, Uitgeverij B.V.
  Publicatie datum :  01-03-2011
  Uitvoering :Hardback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :203 mm
  Breedte :200 mm
  Dikte :12 mm
  Gewicht :295 gr
  Status : Bestelbaar
  Aantal pagina's :53