De 7 Pijlers van succesvolle teams

Nieuwe wegen naar optimale teamontwikkeling

Nederlands | 31-08-2022 | 200 pagina's

€ 34,90

   Bestelbaar   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro


Tekst achterflap

"De afgelopen vijftien jaar heb ik het voorrecht gehad dat Cor mij wilde bijstaan in het laten excelleren van de diverse management- en directieteams waarin ik zat. Of het nou ging om onderlinge verhoudingen, de communicatie of in het doelgerichter en resultaatgerichter werken: altijd werd het team beter. Het voelde altijd alsof we het zelf bedachten, maar terugkijkend was het steeds de warme wijze hand van Cor die het team de weg naar succes wees. Ik heb vaak verzucht: ‘Ik wou dat ik zijn toverboek had!’ Welnu, hier is dat boek!" - Jeroen van der Ster directeur/bestuurder Ambulancezorg Groningen "Met dit boek kunnen managers en medewerkers een stevig fundament neerleggen voor het optimaal laten presteren van teams. Op een zeer toegankelijk wijze weet de auteur theorievorming en praktische toepassing bij elkaar te brengen. Hij hanteert daarvoor als referentiekader de Transactionele analyse. Vanuit deze persoonlijkheidstheorie en vanuit de ontwikkelingspsychologie worden medewerkers in staat gesteld om zichzelf te overtreffen. Daarmee legt hij de unieke combinatie om innerlijk leiderschap en individuele prestaties samen te brengen met het verbeteren van de teamprestaties. Het boek biedt maatwerk in het analyseren van wat een team nodig heeft en biedt gerichte handvatten om de teamperformance gestaag en continu te verbeteren." - Willem Zandbergen directeur Sociale Verzekeringsbank Veel organisaties kennen veel wisselingen in hun teams, teamleden en taken of doelen voor die teams. Medewerkers voelen zich regelmatig ontheemd, niet verbonden of kunnen hun draai niet vinden. Met als gevolg dat het veel tijd en moeite kost om die teams weer een goede bijdrage te laten leveren aan de doelstellingen van die organisatie. De afgelopen periode is dit zichtbaarder dan ooit geworden doordat we ook meer digitaal zijn gaan werken. Daarnaast kent elk team ook lastig op te lossen spanningsvelden, zoals het spanningsveld tussen stabiliteit en de behoefte aan groei. Gelukkig zijn er manieren om meer verbinding, samenwerking, resultaatgerichtheid en ontwikkeling binnen teams vorm te geven. In dit boek reikt Cor van Geffen concrete handvatten aan, waardoor je * voldoende veiligheid en ruimte kunt bieden voor nieuwe ontwikkelingen; * de denkkracht en het kritisch vermogen van het team kunt versterken; * de competenties in het team maximaal kunt benutten; * structuren en procedures ondersteunend kunt laten werken; * een teamidentiteit kunt bouwen die verbindend werkt en samenwerking stimuleert.


Biografie

Cor van Geffen (MSc, PTSTA, TA organisational) is een inspirerende facilitator van ontwikkelings- en veranderprocessen. Hij is gefascineerd door teams en de dynamiek binnen teams. In de afgelopen twintig jaar heeft hij voor ruim 300 opdrachtgevers meer dan 3500 medewerkers getraind en begeleid. Daarnaast is hij opleider bij de TA Academie, Nyenrode en The Berne Institute. Hij gelooft in een leven lang leren en het oneindige ontwikkelpotentieel van mensen. Voor de ondersteuning aan de leerprocessen binnen teams heeft hij twee spellen uitgebracht: The Quest en Het Grote Archetypespel.


Inhoudsopgave

INHOUD De man die bomen plantte 9 Dit boek gaat over 10 De basis: cycle of development 16 De zeven pijlers 22 Teams, groepen en leiderschap 26 DEEL I DE 7 PIJLERS 33 Pijler 1 BEING 35 INTERMEZZO 1: Het belang van contracteren 40 INTERMEZZO 2: Het belang van strooks 42 Pijler 2: DOING 52 INTERMEZZO 3: Permissies anders bekeken 57 Pijler 3: THINKING 65 INTERMEZZO 4: Divergerende technieken 71 Pijler 4: IDENTITY 79 Pijler 5: STRUCTURE 93 INTERMEZZO 5: Appreciative Inquiry 105 Pijler 6: COMPETENCE 109 INTERMEZZO 6: Andere inzichten rondom competenties 113 Pijler 7: INTEGRATION 121 INTERMEZZO 7: Het belang van consistentie 123 DEEL II DE TOOLKIT 133 Toolkit 135 Over de auteur 187 Dankwoord 189 Eindnoten 191Details

  EAN :9789085601326
  Auteur: 
  Uitgever :SWP, Uitgeverij B.V.
  Publicatie datum :  31-08-2022
  Uitvoering :Hardback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :245 mm
  Breedte :176 mm
  Dikte :21 mm
  Gewicht :708 gr
  Status : Bestelbaar
  Aantal pagina's :200
  Keywords :  team;transactionele analyse