Ecologische Opstand


Nederlands | 01-06-2024 |

9789083367019

Paperback / softback


€ 19,95


 Voorraad in de winkel

   Beschikbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro
Tekst achterflap

Camille Étienne - volgens de NRC de bekendste klimaatactivist van Frankrijk - pleit overtuigend en onverbiddelijk voor een ecologische opstand als voorwaarde voor onze collectieve toekomst.
Geconfronteerd met het vooruitzicht van de ineenstorting van onze wereld is het gemakkelijk om door onmacht verlamd te raken. Maar onze onmacht is een constructie, zo vertelt ze ons, een constructie die niet van ons is en deze dient slechts degenen die hun macht uitoefenen en er ten volle van genieten.
‘Klimaatverandering is niet onvermijdelijk, het is een oorlog zonder naam tussen degenen die er belang bij hebben dat er niets verandert en degenen die er alles bij te winnen hebben, maar van wie sommigen het alleen nog niet beseffen’.

Dit boek is het Franse antwoord op How to Blow up A Pipeline van Andreas Malm, en een must-read voor iedereen die zich zorgen maakt over de klimaatcrisis en de schijnbare maatschappelijke onmacht om in actie te komen.

Camille Étienne groeide op in de Franse Alpen als kind van de bergen. Gedurende haar nog jonge leven (24 jaar) zag ze de gletsjers van dichtbij smelten. Na het behalen van een Bachelor aan het fameuze Institut d’études politiques de Paris (‘Sciences Po’) heeft ze haar leven in het teken gesteld van de strijd om de ecologische crisis af te weren.
Door het maken van films, het optreden in talkshows en daarnaast zeer actief en zichtbaar te participeren in diverse klimaatacties – en niet te vergeten haar grote schare volgers op de diverse social media – groeide ze de afgelopen jaren uit tot de Franse evenknie van Greta Thunberg.

Details

EAN :9789083367019
Auteur: 
Uitgever :Grondwerk
Publicatie datum :  01-06-2024
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Status :Beschikbaar