Horizon 4B

therapeutenhandleiding bij een werkboek voor ouders van kinderen die ruzie en geweld in het gezin hebben meegemaakt

Nederlands | 01-12-2006 | 95 pagina's

€ 19,00

   Bestelbaar   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro


Tekst achterflap

Deze uitgave maakt onderdeel uit van de tweede serie HORIZON.
HORIZON 3A een werkboek voor kinderen over ruzie en geweld in het gezin
HORIZON 3B therapeutenhandleiding bij een werkboek voor kinderen die ruzie en geweld in het gezin hebben meegemaakt
HORIZON 4A een werkboek voor ouders van kinderen die ruzie en geweld in het gezin hebben meegemaakt
HORIZON 4B therapeutenhandleiding bij een werkboek voor ouders van kinderen die ruzie en geweld in het gezin hebben meegemaakt
De therapeutenhandleiding beschrijft de opzet en uitwerking van een gestructureerde groepstherapie voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar die ruzie en geweld in het gezin hebben meegemaakt.
Per sessie wordt stap voor stap beschreven hoe thema's, zoals schuld, boosheid, veiligheid, nachtmerries en zorgen, kunnen worden behandeld. Voor de uitwerking van ieder thema worden verschillende mogelijkheden, zoals praten, tekenen, toneelspelen, bewegen, uitvoerig beschreven.
In het losbladige werkboek voor de kinderen kan het kind lezen, schrijven en tekenen over de thema's die aan de orde zijn gekomen.
Ook de therapeutenhandleiding voor de begeleiding van ouders van kinderen die ruzie en geweld in het gezin hebben meegemaakt, geeft een stap-voor-stap overzicht van de opzet en uitvoering van een groepsbegeleiding van de niet-gewelddadige ouders.
Het losbladige werkboek voor de ouders geeft hen informatie over allerlei aspecten van ruzie en geweld in het gezin, over hoe te reageren als het kind thuis komt van therapie, over klachten na geweld, over de veiligheid van hun kind, over de interactie met hun kind en vele andere zaken.
De handleidingen en werkboeken zijn geschreven voor groepsbehandeling van kinderen die ruzie en geweld in het gezin hebben meegemaakt, maar zijn ook goed bruikbaar voor individuele therapie.Details

  EAN :9789066658202
  Auteur: 
  Uitgever :SWP, Uitgeverij B.V.
  Publicatie datum :  01-12-2006
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :239 mm
  Breedte :170 mm
  Dikte :8 mm
  Gewicht :198 gr
  Status : Bestelbaar
  Aantal pagina's :95