St. Jacobs fietsroute 2

langs pelgrimswegen naar Santiago de Compostela - Tours (Loire) - Pyreneeën

Nederlands | 24-07-2023 | 184 pagina's

€ 24,50

   Beschikbaar   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro


Tekst achterflap

Santiago de Compostela had een magische klant in de oren van onze voorouders. Pelgrims uit heel Europa trokken eeuwenlang naar deze Galicische stad in Noordwest-Spanje. Maanden waren ze onderweg op een inspirerende en soms barre tocht, vol onverwachte belevenissen. Gedreven door een innerlijke drang naar wat achter de horizon lag waren ze de voorlopers van de huidige lange-afstand wandelaars en fietsers.
De belangstelling voor de St. Jacobsroutes is weer springlevend. Het idee pelgrim te zijn, het trekken langs eeuwenoude sporen naar een nog ongekend doel, spreekt sterk tot de verbeelding. Voor velen is fietsen daarbij favoriet, liefst over aangename landelijke wegen, geschikt voor een fiets met bepakking. Met deze gids geniet men op eigen kracht en snelheid van rijk geschakeerde landschappen, groene rivieren, dromerige dorpen en tal van hoogtepunten van romaanse bouwkunst, op een echte pelgrimsroute die behoort tot ons Europese Culturele Erfgoed.

Deel 2 van deze westelijke fietsroute verbindt historische pelgrimsplaatsen vanaf Tours naar Oloron-Ste.Marie, of naar keuze St.Jean-Pied-de-Port aan de voet van de Pyreneeën. Een alternatieve pelgrimsroute over Saintes-Bordeaux met een variant langs de duinenkust is ook terug beschreven, waarmee een vakantierondrit mogelijk is.Details

  EAN :9789064558955
  Auteur: 
  Uitgever :Pirola
  Publicatie datum :  24-07-2023
  Uitvoering :Spiraal gebonden
  Taal :Nederlands
  Status :Beschikbaar
  Aantal pagina's :184