Drankje?

Nederlands | 11-12-2020 | 304 pagina's

€ 22,99

   Bestelbaar   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro


Tekst achterflap

Hoe kan zo’n eenvoudig molecuul als alcohol zowel genot als pijn veroorzaken? En hoeveel kun je ervan drinken zonder dat je gezondheid gevaar loopt?
David Nutt neemt de feiten over alcohol en gezondheid onder de loep en beschrijft vanaf de eerste slok de reis van alcohol door het lichaam. Daarbij bespreekt hij drankgerelateerde kwesties waarover je graag meer wilt weten, zoals verslaving, psychische en lichamelijke gezondheid, slaap, hormonen en vruchtbaarheid, jongeren en alcohol, agressie – maar ook de sociale voordelen van drank.
Drankje? maakt duidelijk wat ‘verantwoord drinken’ betekent en biedt je de wetenschappelijke feiten om zelf een beslissing te kunnen nemen over je alcoholgebruik en het al dan niet stoppen met drinken.

David Nutt is arts en psychiater. Hij is hoogleraar-directeur van de afdeling neuropsychofarmacologie van Imperial College in Londen, voorzitter van DrugScience, een onafhankelijke onderzoeksorganisatie op het gebied van alcohol en andere drugs, en voormalig voorzitter van de acmd, de Britse adviesraad drugsmisbruik.


Biografie

David Nutt is arts en psychiater. Hij is hoogleraar-directeur van de afdeling neuropsychofarmacologie van Imperial College in Londen, voorzitter van DrugScience, een onafhankelijke onderzoeksorganisatie op het gebied van alcohol en andere drugs, en voormalig voorzitter van de ACMD, de Britse adviesraad drugsmisbruik.Details

  EAN :9789057125454
  Auteur: 
  Uitgever :Nieuwezijds b.v., Uitgeverij
  Vertaler : Titia Ram
  Publicatie datum :  11-12-2020
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :215 mm
  Breedte :137 mm
  Dikte :25 mm
  Gewicht :386 gr
  Status : Bestelbaar
  Aantal pagina's :304