Over het ontstaan van soorten

door middel van natuurlijke selectie, of het behoud van bevoordeelde rassen in de strijd om het leven

Nederlands | 29-11-2007 | 502 pagina's

€ 21,99

   Bestelbaar   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro


Tekst achterflap

Over het ontstaan van soorten is het bekendste werk van Charles Darwin (1809--1882). Hierin ontvouwt hij in 'een lang argument' de evolutietheorie die vanaf de publicatie op 24 november 1859 tot de dag van vandaag zoveel opschudding heeft veroorzaakt.

De impact van dit boek op het denken is enorm geweest. Vandaag de dag wordt de evolutietheorie weliswaar even algemeen aanvaard als de atoomtheorie, maar dat neemt niet weg dat zij de gemoederen nog steeds in beweging brengt omdat ze de grens tussen geloof en wetenschap raakt.

Darwins benadering van het leven is rationeel en natuurwetenschappelijk. Zijn wereldbeeld is opgebouwd uit louter kenbare en verifieerbare feiten. Hij houdt zijn lezers voor dat alle levensvormen op aarde, de mens nadrukkelijk niet uitgezonderd, zijn geproduceerd door onbezielde en doelloze natuurkrachten.

Darwins evolutietheorie is en blijft een van de meest revolutionaire visies op mens en natuur uit de wereldgeschiedenis, en het boek Over het ontstaan van soorten is een van de belangrijkste teksten van de moderne tijd: een onbetwiste must in het wetenschappelijk canon.

Dit is de veelgeprezen vertaling van Ludo Hellemans van de oorspronkelijke editie van On the Origin of Species uit 1859.Details

  EAN :9789057122545
  Auteur: 
  Uitgever :Nieuwezijds b.v., Uitgeverij
  Vertaler : L. Hellemans
  Publicatie datum :  29-11-2007
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :215 mm
  Breedte :137 mm
  Dikte :39 mm
  Gewicht :595 gr
  Status : Bestelbaar
  Aantal pagina's :502