Muzikale stijlgeschiedenis

de evolutie van stijlkenmerken in de westerse klassieke muziek

Nederlands | 17-07-2007 | 261 pagina's

€ 39,99

   Niet bestelbaar


  Voeg toe aan mijn verlanglijst

      Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro


Tekst achterflap

Hoe herken je Gregoriaans, Renaissance-muziek, Barok, muziek uit de Klassieke periode, Romantiek, Impressionisme, Expressionisme? Ervaren beluisteraars van klassieke muziek kunnen meestal wel 'intuïtief vaststellen uit welke stijlperiode een compositie ongeveer stamt. Verwoorden waarom dat zo is, blijkt moeilijker. Daarvoor is kennis van de ontwikkeling van stijlkenmerken in de muziekgeschiedenis onontbeerlijk.
Dit succesvolle boek analyseert de verschillende perioden op stijlkenmerken als stemvoering, toonomvang, toonstelsel, melodievorming, ritmiek, harmonie, structuur en verhouding tussen tekst en muziek. Het biedt een compact overzicht van de muzikale stijlgeschiedenis. Daarmee is het zeer geschikt voor studenten van muziekscholen en conservatoria, maar ook voor ieder ander die zijn luistervaardigheid wil vergroten.
Na vier oplagen en veel positieve reacties van lezers werd het tijd voor een nieuwe editie, met veel meer luisterfragmenten (die te downloaden zijn op www.nieuwezijds.nl) en meer informatie over recente muziek. Het gewaardeerde compacte concept van Muzikale stijlgeschiedenis bleef bij deze uitbreiding gehandhaafd.
Wouter Steffelaar is als docent Muziekwetenschap verbonden aan de Open Universiteit.Details

  EAN :9789057122484
  Auteur: 
  Uitgever :Nieuwezijds b.v., Uitgeverij
  Publicatie datum :  17-07-2007
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :240 mm
  Breedte :160 mm
  Dikte :25 mm
  Gewicht :519 gr
  Status :Niet bestelbaar
  Aantal pagina's :261