Het boek der koningen (Shahname)

de verhalen van Rostam

Nederlands | 14-11-2012 | 496 pagina's

€ 39,95

   Bestelbaar   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro


Tekst achterflap

Het boek der koningen (1010) is hét epos is over het oude Iran. Ferdowsi (gestorven ca. 1025) beschrijft de geschiedenis vanaf het ontstaan der aarde tot en met de val van de Sasanieden en de komst van de Arabieren en islam halverwege de zevende eeuw.
Deze Nederlandse prozavertaling is een selectie uit het eerste en bijzonder levendige deel van dit epos. Het bevat mythe, legende en geromantiseerde geschiedenis. Het zijn vooral de persoonlijke avonturen van de helden van Sistn, en meer in het bijzonder die van Rostam, de geduchte krijger 'met het lijf van een olifant', die hebben gemaakt dat dit Boek der koningen nog steeds populair is onder Iraniërs. Deze avonturen worden afgewisseld met oorlogen tussen Iran en Turn, een strijd waarin Iran zegeviert maar omstreeks 650 wordt veroverd door de Arabieren.

`De eerste helft kan zich meten met de Griekse mythen: hier treffen we legendarische figuren als Zal, die met wit haar wordt geboren en daarom door zijn vader verstoten wordt, en vervolgens wordt grootgebracht door de mythische vogel Simorgh.' Michiel Leezenberg in NRC HandelsbladDetails

  EAN :9789054601814
  Auteur: 
  Uitgever :Stichting Uitgeverij Bulaaq
  Vertaler : Marjolijn van Zutphen
  Publicatie datum :  14-11-2012
  Uitvoering :Hardback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :198 mm
  Breedte :119 mm
  Dikte :33 mm
  Gewicht :538 gr
  Status : Bestelbaar
  Aantal pagina's :496
  Reeks :  Oosterse Klassieken