Praktijkboek broddelen

Succesvol behandeld

Nederlands | 18-07-2022 | 248 pagina's

€ 33,95

   Bestelbaar   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro


Tekst achterflap

Mensen die snel, onregelmatig en onverstaanbaar spreken kunnen in voorkomende gevallen gediagnosticeerd worden met broddelen. Zij kunnen communicatieproblemen ervaren, bijvoorbeeld omdat de spreker verkeerd wordt begrepen. Logopedisten kunnen broddelen effectief en succesvol behandelen. Praktijkboek broddelen biedt (toekomstige) logopedisten concrete behandelmethodes en is een rijke inspiratiebron met wetenschappelijk onderbouwd materiaal voor het vaststellen en behandelen van deze wereldwijd erkende spreeksnelheid stoornis.

In Praktijkboek broddelen komen de voortschrijdende inzichten in de kennis over broddelen uitgebreid aan de orde. De theoretische onderbouwing, diagnostische instrumenten, therapieopbouw en de concrete behandelsuggesties zijn gebaseerd op recent wetenschappelijk onderzoek en langdurige klinische ervaring. In het gehele boek zijn praktijkgerichte casussen gebruikt om de boodschap te verhelderen.

Bij dit boek hoort een website met therapieoefeningen, formulieren, een handleiding voor het computerprogramma PRAAT (voor spraakanalyse tijdens onderzoek en behandeling) en videocasussen. Ook zijn er PowerPoints ontwikkeld die binnen het onderwijs door docenten kunnen worden gebruikt.

Dit boek is geschreven voor docenten en studenten van de hbo-opleiding logopedie en praktiserende logopedisten. Daarnaast is het interessant voor personen die zelf broddelen.

Yvonne van Zaalen is lector Relationele Zorg bij de Haagse Hogeschool. Ook is zij strategisch adviseur onderzoek bij Fontys Paramedische Hogeschool. Eerder schreef zij voor Uitgeverij Coutinho diverse boeken over broddelen, onderzoek en interprofessioneel werken.

Dit boek is tot stand gekomen met medewerking van Isabella Reichel, associate professor aan Touro College, New York en voorzitter van de International Cluttering Association.Details

  EAN :9789046908471
  Auteur: 
  Uitgever :Coutinho
  Publicatie datum :  18-07-2022
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :239 mm
  Breedte :170 mm
  Dikte :15 mm
  Gewicht :420 gr
  Status : Bestelbaar
  Aantal pagina's :248