Gespreksvoering in de juridische praktijk


Nederlands | 10-03-2021 | 364 pagina's

9789046907856

Paperback / softback


€ 41,50


 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro
Tekst achterflap

Helder advies uitbrengen als adviseur bij de gemeente. Slecht nieuws vertellen aan een cliënt als medewerker schuldhulpverlening. Bemiddeling als juridisch medewerker op een advocatenkantoor. Een (sociaal)jurist krijgt te maken met uiteenlopende gesprekssituaties. Gespreksvoering in de juridische praktijk introduceert de belangrijkste vaardigheden en technieken die bij een-op-een, groeps- en online gesprekken van pas komen.

Gespreksvoering in de juridische praktijk start met inleidende theorie over de basisvaardigheden die bij elke gesprekssituatie relevant zijn. In de daaropvolgende hoofdstukken komen de vaardigheden en technieken die horen bij verschillende gesprekssituaties aan bod, zoals vergaderen, solliciteren, online gesprekken, adviseren, een slechtnieuwsgesprek voeren en conflicthantering.

De algemene juridische aspecten van gespreksvoering worden ook in het eerste hoofdstuk behandeld. Hierbij is er aandacht voor het werken met wet- en regelgeving, afspraken rondom privacy, geheimhouding en beroepsgeheim en gedragsregels voor cliënten en medewerkers. De juridische aspecten van onderhandelen en mediation worden in de betreffende hoofdstukken besproken.

Aan de hand van voorbeelden uit zowel de zakelijke juridische praktijk (HBO-Rechten) als de sociale juridische praktijk (SJD) bereidt dit boek studenten voor op hun toekomstige beroep. Ieder hoofdstuk start met leerdoelen en wordt afgesloten met een checklist waarmee je je eigen gesprekken kunt voorbereiden en evalueren.

In deze vierde, herziene druk zijn voorbeelden geactualiseerd. Waar relevant zijn de hoofstukken aangevuld met betrekking tot digitale communicatie.

Victoria van den Doel is werkzaam als o.a. freelance docent communicatie bij Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD) en HBO-rechten aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en de Politieacademie. Jacob Eikelboom werkt o.a. als docent communicatie bij SJD aan de HvA. Annemarie Roffel werkt o.a. als docent en trainer communicatievaardigheden bij HBO-rechten aan de HvA. Jeroen Zoon is studentendecaan aan de HvA en was daarvoor werkzaam als o.a. hoofd voorlichting bij de opleidingen SJD en HBO-rechten en betrokken bij het opzetten van het communicatieonderwijs bij SJD.

Details

EAN :9789046907856
Auteur: 
Uitgever :Coutinho
Publicatie datum :  10-03-2021
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language : Nederlands
Hoogte :239 mm
Breedte :171 mm
Dikte :21 mm
Gewicht :626 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :364