Spreken met beeld

Spraakmakende plaatjes voor anderstaligen

Nederlands | 01-02-2022 | 231 pagina's

€ 37,95

   Bestelbaar   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro


Tekst achterflap

Oefenen, oefenen, oefenen … zodat je nooit meer met je mond vol tanden staat. Dat kan met Spreken met beeld. Spraakmakende plaatjes voor anderstaligen. Aan de hand van aantrekkelijke strips, illustraties en foto’s worden NT2-cursisten uitgedaagd om veel te spreken. Ze leren te variëren met hun woordenschat en zich vloeiender en genuanceerder in het Nederlands uit te drukken.

Het boek bestaat uit vier delen. In deel I leert de cursist een goedlopend verhaal te vertellen aan de hand van strips. In deel II oefent de cursist met veelvoorkomende taalfuncties, zoals uitnodigen, advies geven of mening geven. Spreken in praktijksituaties staat centraal in deel III, waarin de cursist bijvoorbeeld gesprekken voert op een feestje, bij de kapper, in de kantine of met de buren. Deel IV staat geheel in het teken van vrij spreken. Bij het uitvoeren van de opdrachten kunnen de cursisten gebruikmaken van handige voorbeeldzinnen. Daarnaast kunnen deze zinnen dienen als naslagwerk voor het dagelijks leven.

Bij het boek hoort een website met voorbeeldantwoorden, beoordelingsformulieren, audiofragmenten en grammaticaoverzichten.

Spreken met beeld is een praktisch, leuk en leerzaam boek dat NT2-cursisten stimuleert om de Nederlandse taal actief te gebruiken. Het is geschreven voor midden- tot hoogopgeleide anderstaligen van ERK-niveau A2 tot en met B2. Het boek kan ingezet worden naast een totaalmethode of in een module Spreekvaardigheid.

Docenten kunnen extra docentenmateriaal opvragen, met daarin tips en ideeën bij de opdrachten, kopieerbladen om in de klas te gebruiken en tips om het boek online in te zetten. Docenten kunnen de afbeeldingen uit het boek ook op een speelse manier inzetten in de les door er flash cards van te maken. Dat kan met de kopieerbladen in het docentenmateriaal.

Emily Palmer is docent NT2. Ze heeft haar eigen taalbureau Taalzeker, geeft workshops voor NT2-docenten en ontwikkelt en redigeert educatief materiaal. Eerder schreef zij Nederlands naar perfectie en 77 puntjes op de i. Perfect Nederlands voor anderstaligen.Details

  EAN :9789046907788
  Auteur: 
  Uitgever :Coutinho
  Publicatie datum :  01-02-2022
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :272 mm
  Breedte :192 mm
  Dikte :13 mm
  Gewicht :561 gr
  Status : Bestelbaar
  Aantal pagina's :231