Communiceren is docentenwerk


Nederlands | 04-02-2021 | 223 pagina's

9789046907702

Paperback / softback


€ 31,50


 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro
Tekst achterflap

Een goede docent is iemand die kan communiceren. Om als docent nog beter les te kunnen geven, is het nodig dat je effectief communiceert. Hoewel je kunt leren hoe je een les vormgeeft en welke didactische werkvormen je hiervoor kunt gebruiken, is het een vak apart om door te hebben hoe je informatie bij je leerlingen kunt laten landen. Succesvol communiceren kun je echter goed trainen.

Communiceren is docentenwerk laat zien hoe je contact kunt maken, hoe je leidinggeeft en hoe je goed kunt luisteren. In vier delen leer je om als gesprekspartner van leerlingen, ouders en collega’s effectiever te communiceren. Elk hoofdstuk schetst een herkenbare context met relevante inhoud die je als docent direct in de praktijk kunt toepassen. Praktijkvoorbeelden en ervaringen uit de klas vormen het vertrekpunt van het boek, waaraan de theorie en de bijpassende oefeningen zijn gekoppeld.

Op de website staan lessuggesties, powerpointpresentaties bij ieder hoofdstuk, opdrachtkaarten en communicatietips voor online onderwijs.

Dit boek leert (aankomende) leraren in het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs in Nederland en België optimaal te communiceren.

Walter Geerts is als onderwijskundige verbonden aan de lerarenopleidingen van NHL Stenden Hogeschool. René van Kralingen is trainer/adviseur bij Onderwijsadvies Van Kralingen en daarnaast parttime verbonden aan de lerarenopleiding van de Hogeschool Rotterdam.

Details

EAN :9789046907702
Auteur: 
Uitgever :Coutinho
Publicatie datum :  04-02-2021
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :241 mm
Breedte :171 mm
Dikte :14 mm
Gewicht :394 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :223