Leren door reflecteren in het forensisch sociaal domein


Nederlands | 25-04-2022 | 224 pagina's

9789046907696

Paperback / softback


€ 29,95


 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro
Tekst achterflap

In Nederland werken ruim twintigduizend professionals in het forensisch sociaal domein. Zij werken bij de jeugdbescherming, bij de reclassering, in gevangenissen, justitiële jeugdinrichtingen of tbs-klinieken. Het werk in deze omgevingen vraagt veel van de professionals en van hun onderlinge samenwerking, omdat het plaatsvindt in het spanningsveld tussen enerzijds risicobeheersing en anderzijds motiveren tot verandering. Dit spanningsveld brengt onvermijdelijk indringende emotionele situaties met zich mee. Leren door reflecteren in het forensisch sociaal domein biedt concrete handvatten om het onderlinge leren vorm te geven door van deze ervaringen bronnen van nieuw inzicht te maken.

Dit boek laat zien dat het bij dit leren niet alleen gaat om de professional als individu, maar ook om de samenwerking in teams en om het leren als organisatie binnen de hiërarchische verhoudingen. Naast theoretische kaders en achtergrondkennis bevat het boek ook concrete praktijkverhalen van professionals die werkzaam zijn in het forensische domein. Op de bijbehorende website zijn aanvullende verwerkingsopdrachten te vinden.

Dit boek is geschreven voor hbo- en post-hbo-studenten die vakken volgen op forensisch sociaal gebied zoals in de minor Werken in Gedwongen Kader. Het is daarnaast geschikt voor professionals die werkzaam zijn in het forensisch sociale werkveld en voor coaches en supervisoren die hen begeleiden bij het ontwikkelen van meer reflectief vermogen.

Marie-José Geenen is als docent en regisseur van de reflectielijn verbonden aan de master Forensisch Sociale Professional en als onderzoeker bij het lectoraat Werken in Justitieel Kader van de Hogeschool Utrecht. Eerder schreef zij Reflecteren en De reflectieve professional die eveneens bij Uitgeverij Coutinho zijn uitgegeven.

Michiel de Ronde is als lector Begeleidingskunde aangesloten bij het Kenniscentrum Talentontwikkeling van Hogeschool Rotterdam en als docent verbonden aan de master Begeleidingskunde. Hij heeft tal van begeleidingskundige publicaties op zijn naam en is tevens lid van de redactie van het tijdschrift Waardenwerk.

Details

EAN :9789046907696
Auteur: 
Uitgever :Coutinho
Publicatie datum :  25-04-2022
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language : Nederlands
Hoogte :242 mm
Breedte :172 mm
Dikte :14 mm
Gewicht :372 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :224