Ondernemen en innoveren in zorg en welzijn

Van signaleren naar duurzaam implementeren

Nederlands | 12-01-2022 | 285 pagina's

€ 33,50

   Bestelbaar   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro


Tekst achterflap

Als zorg- en welzijnsprofessional moet je ondernemend en innovatief zijn. Het betekent dat je actief en flexibel kunt inspelen op nieuwe ontwikkelingen, nieuwe ideeën opdoet en deze weet te realiseren. Je neemt daartoe zelf initiatieven en werkt nauw samen met belanghebbenden als klanten, financiers en samenwerkingspartners. Ondernemen en innoveren in zorg en welzijn biedt een stevige basis voor het eigen maken van deze vaardigheden.

In Ondernemen en innoveren in zorg en welzijn staan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen centraal, zoals opgesteld door de Verenigde Naties. Vanuit deze doelen leer je als (toekomstige) professional nieuwe kansen te signaleren, deze te vertalen naar een nieuw en verbeterd aanbod, de dialoog te voeren met de belanghebbenden, een businessplan te schrijven en te presenteren én dit plan effectief te implementeren en evalueren. Elk hoofdstuk bevat leerdoelen, een casus, inspirerende praktijkvoorbeelden, een theoretische onderbouwing en een samenvatting. De ondersteunende website biedt praktijkopdrachten, voorbeelddocumenten en verwijzingen naar diverse interessante bronnen.

Ondernemen en innoveren in zorg en welzijn is geschreven voor studenten van de hogere sociale studies en gezondheidszorgopleidingen. Daarnaast kan het gebruikt worden door professionals en vrijwilligers in zorg en welzijn.

Petra Verhagen is socioloog. Zij was lange tijd als docent en ontwikkelaar werkzaam bij de HAN University of Applied Sciences op het gebied van kwaliteit en beleid, innovatie, (sociaal) ondernemerschap en diversiteit. Petra is succesvol auteur van diverse studieboeken bij Uitgeverij Coutinho. Charlotte Haarsma-den Dekker is fiscaal jurist in de internationale praktijk bij Loyens & Loeff.Details

  EAN :9789046907672
  Auteur: 
  Uitgever :Coutinho
  Publicatie datum :  12-01-2022
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :241 mm
  Breedte :170 mm
  Dikte :17 mm
  Gewicht :496 gr
  Status : Bestelbaar
  Aantal pagina's :285