Spraakwater


Nederlands | 16-08-2021 | 112 pagina's

9789046907474

Paperback / softback


€ 22,50


 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro
Tekst achterflap

Oefenen met spreken is van groot belang voor het verloop van de taalontwikkeling van cursisten. Tegelijkertijd vraagt het oefenen van spreekvaardigheid in de les veel van taaldocenten. Want hoe krijg je alle cursisten aan het spreken? Hoe zorg je voor voldoende spreektijd per cursist? En hoe breng je variatie aan?

Spraakwater biedt 42 werkvormen voor spreekvaardigheid, uitgewerkt in heldere stappenplannen en voorzien van voorbeelden en tips. De werkvormen zijn eenvoudig te gebruiken in ieder bestaand curriculum, in elke taal, op verschillende taalniveaus en bij elke leergang. Ze vergen weinig voorbereidingstijd van de docent en zijn gemakkelijk in elke taalles in te passen. Met het overzicht voor in het boek kan eenvoudig een geschikte werkvorm worden gezocht op basis van het ERK-niveau, de benodigde lestijd en de vaardigheden ‘spreken’ of ‘gesprekken voeren’. Daarnaast wordt aangegeven of een werkvorm behalve in fysieke lessen ook ingezet kan worden in online lessen.

Op de bijbehorende website is ondersteunend materiaal beschikbaar. Dit bestaat uit kant-en-klare werkbladen bij de werkvormen, een door de docent invulbare versie van de werkbladen en aanwijzingen voor het gebruik van de werkvormen in online lessen.

Spraakwater inspireert zowel beginnende als ervaren docenten NT2 en moderne vreemde talen om spreekvaardigheidsonderwijs op een aantrekkelijke én verantwoorde manier vorm te geven.

Lotte Minnema geeft les aan hoogopgeleide anderstaligen bij VU-NT2, traint NT2-docenten en werkte mee aan diverse NT2-leergangen. Eerder schreef ze Woordenstroom - Werkvormen voor woordenschat.

Details

EAN :9789046907474
Auteur: 
Uitgever :Coutinho
Publicatie datum :  16-08-2021
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language : Nederlands
Hoogte :241 mm
Breedte :172 mm
Dikte :9 mm
Gewicht :231 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :112