Vrijwilligersmanagement in het zorg- en veiligheidsdomein


Nederlands | 04-04-2022 | 181 pagina's

9789046907467

Paperback / softback


€ 26,95


 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro
Tekst achterflap

Cliënten in het forensisch sociaal domein hebben vaak grote psychosociale zorgvragen die aandacht vragen bij de re-integratie in de samenleving. Steeds meer wordt daarom naar samenwerkingsvormen gezocht die strafrechtelijk ingrijpen en gemeentelijke nazorg combineren met psychosociale zorg. Vrijwilligers kunnen hieraan een unieke bijdrage leveren, door bijvoorbeeld sociale steun te bieden en signalen op te vangen die om professionele interventies vragen. Vrijwilligersmanagement in het zorg- en veiligheidsdomein helpt beleidsmakers, ambtenaren, managers en vrijwilligerscoördinatoren een visie te ontwikkelen op de inzet van vrijwilligers in het forensische werkveld.

Werken met vrijwilligers is een vak apart. Deze uitgave behandelt daarom op toegankelijke wijze alle elementen die nodig zijn om een visie en beleid te vormen over het werken met vrijwilligers en deze effectief toe te passen in het dagelijkse werk. De auteurs bespreken verschillende organisatie- en samenwerkingsmodellen voor forensisch vrijwilligerswerk en geven voorbeelden van succesvolle samenwerkingen uit de forensische praktijk. De rol van de vrijwilligerscoördinator bij het werven, trainen, inzetten en begeleiden van vrijwilligers komt uitgebreid aan bod.

Bij dit boek hoort een website met naslagmateriaal over de kaders en de organisatie van het zorg- en veiligheidsdomein en over relevante wet- en regelgeving.

Dit boek is geschreven voor (toekomstige) vrijwilligerscoördinatoren, beleidsmakers, ambtenaren, managers en forensisch sociale professionals die te maken hebben met vrijwilligers in het zorg- en veiligheidsdomein. Binnen opleidingen is het geschikt voor trainingen voor professionals en voor studenten sociale studies, de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening, en post-hbo-opleidingen en minoren op het gebied van vrijwilligersmanagement en dwang en drang.

Mechtild Höing is socioloog, docent sociale studies bij Avans Hogeschool en onderzoeker bij het Expertisecentrum Veiligheid van Avans Hogeschool. Zij heeft een eigen bureau voor onderzoek, advies en training. Audrey Alards is criminoloog en werkt als Inhoudelijk manager, adviseur en trainer in de forensische zorg. Zij is extern lid van het lectoraat Transmuraal Herstelgericht Werken bij Avans Hogeschool. Sylvia van Dartel is Projectleider Jeugd bij Taskforce RIEC Brabant-Zeeland. Zij is criminoloog, gediplomeerd coach en heeft acht jaar COSA Nederland geleid.

Details

EAN :9789046907467
Auteur: 
Uitgever :Coutinho
Publicatie datum :  04-04-2022
Uitvoering :Paperback / softback
Taal/Talen : Nederlands
Hoogte :220 mm
Breedte :150 mm
Dikte :12 mm
Gewicht :263 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :181