Basisboek schrijven voor media

Van journalistieke content tot infotainment

Nederlands | 11-01-2021 | 181 pagina's

€ 26,50

   Bestelbaar   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro


Tekst achterflap

Voor een goed geschreven boodschap bestaat altijd publiek. Wat een tekst goed maakt, hangt vooral af van de specifieke context waarin en waarvoor de tekst is geschreven. Basisboek schrijven voor media biedt studenten alle nodige handvatten om in elke situatie de juiste keuzes te maken.

Het boek concentreert zich op de belangrijkste vragen die je als schrijver moet stellen en de mogelijkheden die dat oplevert. De auteur behandelt genres als nieuwsberichten, interviews en reportages aan de hand van diverse voorbeelden. Daarnaast legt het boek de nadruk op het inleven in de lezer, het structureren van teksten om de leesbaarheid te bevorderen, het gebruik van bronnen en het bedenken van verrassende invalshoeken. Via handige checklists en tips is er ook aandacht voor de presentatie en eindredactie van teksten. In het afsluitende hoofdstuk komt een aantal technologieën en trends in het huidige mediaklimaat aan bod.

Alle zeven hoofdstukken bevatten voorbeelden en opdrachten. Sommige onderwerpen zijn voorzien van aanvullende kaders met discussiepunten en verdiepende informatie. Het bijbehorende online materiaal bevat extra vragen en oefeningen.

Basisboek schrijven voor media is geschreven voor studenten van hbo-opleidingen Journalistiek, Communicatie en Creative Business en andere opleidingen voor de creatieve industrie. Verder is het geschikt voor studenten en professionals die geïnteresseerd zijn in journalistiek schrijven.

Wouter Janssen is docent/onderzoeker bij de Hogeschool van Amsterdam. Hij geeft onder meer les in het schrijven van journalistieke teksten.Details

  EAN :9789046907351
  Auteur: 
  Uitgever :Coutinho
  Publicatie datum :  11-01-2021
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :241 mm
  Breedte :171 mm
  Dikte :12 mm
  Gewicht :323 gr
  Status : Bestelbaar
  Aantal pagina's :181