Verstaanbaar Nederlands in zeven stappen

Klanken en prosodie voor het NT2-onderwijs

Nederlands | 09-09-2020 | 150 pagina's

€ 39,50

   Bestelbaar   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro


Tekst achterflap

Een verstaanbare cursist is een succesvolle cursist. Juist als de woordenschat en grammatica nog niet perfect zijn, zorgen een goede verstaanbaarheid en luistervaardigheid voor meer en beter contact met Nederlanders. Maar in de praktijk blijkt het vaak moeilijk om verstaanbaarheid in te passen in de NT2-les. Waar begin je mee? En hoe?

Verstaanbaar Nederlands in zeven stappen biedt NT2-docenten informatie over de klemtoon, het spreekritme, de intonatie en articulatie van klanken van het Nederlands, waarbij telkens ook de invloed van de moedertaal van de cursisten belicht wordt. Alle aspecten van verstaanbaarheid worden uitgewerkt in zeven praktische stappen; begrijpen, ervaren, letterkennis, luisteren, oefenen, doen en actie! De laatste twee stappen bestaan uit opdrachten en spelletjes waarmee het geleerde binnen en buiten de les kan worden toegepast. Docenten krijgen ook tips voor het geven van feedback en het bijsturen van de uitspraak. Hiermee heeft de docent een complete leidraad in handen die bruikbaar is voor elk taalniveau.

Op de website vinden docenten luister-, uitspraak- en letterkennisoefeningen, overzichten, werkbladen en een voortgangsoverzicht. Cursisten kunnen, door een code aan te schaffen, de oefeningen, overzichten en werkbladen op de site zelfstandig gebruiken.

Verstaanbaar Nederlands in 7 stappen is geschreven voor docenten NT2 die cursisten op een zinvolle manier willen laten oefenen met de uitspraak van het Nederlands. Daarnaast is het ook interessant voor logopedisten die werken met anderstalige volwassenen.

Marieke Goedegebure is toegepast taalwetenschapper en logopedist NT2. Ze geeft uitspraaktraining aan anderstaligen en workshops en advies over de uitspraak van het Nederlands als tweede taal aan docenten en taalvrijwilligers. Samen met Marilene Gathier schreef ze de uitgave Beter Nederlands spreken.Details

  EAN :9789046907276
  Auteur: 
  Uitgever :Coutinho
  Publicatie datum :  09-09-2020
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :241 mm
  Breedte :170 mm
  Dikte :13 mm
  Gewicht :320 gr
  Status : Bestelbaar
  Aantal pagina's :150