Evenwichtskunstenaars

Over leven met ongeneeslijke kanker

Nederlands | 21-08-2019 | 168 pagina's

€ 27,95

   Bestelbaar   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro


Tekst achterflap

Mensen met kanker leven tegenwoordig vaak langer, ook wanneer duidelijk is dat de kanker niet te genezen is. Ondanks hun ziekte is de kwaliteit van leven tussen de behandelingen relatief hoog. Zij staan voor de moeilijke opdracht om opnieuw inhoud en betekenis aan hun leven te geven. Hoe doen zij dat?

Margot Scholte kreeg in 2012 zelf de diagnose ‘ongeneeslijke kanker’. In 2016 besloot ze aan de hand van haar eigen ervaringen en vragen onderzoek te doen onder lotgenoten. Hoe pakken mensen die ongeneeslijk ziek zijn hun leven weer op? Is er zoiets te herkennen als ‘mentaal herstel’: een proces waarin de ziekte weer meer naar de achtergrond wordt gedrongen en er een nieuw evenwicht ontstaat tussen draaglast en draagkracht?

In totaal interviewde Margot twaalf lotgenoten. Zij werd zelf geïnterviewd door medeauteur Heleen van Deur. Dit boek is een weerslag van deze inspirerende gesprekken. Ook zijn reflecties van experts opgenomen. De auteurs willen mensen met (ongeneeslijke) kanker, hun naasten en professioneel betrokkenen inspireren aandacht te schenken aan het weer oppakken van het leven.

Margot Scholte en Heleen van Deur zijn beiden psycholoog, onderzoeker en trainer. Zij hebben veel samengewerkt en samen gepubliceerd voor de sociale sector. In 2008 is Margot lector geworden bij Hogeschool Inholland. Heleen is nu beeldend kunstenaar.Details

  EAN :9789046906958
  Auteur: 
  Uitgever :Coutinho
  Publicatie datum :  21-08-2019
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :240 mm
  Breedte :171 mm
  Dikte :12 mm
  Gewicht :327 gr
  Status : Bestelbaar
  Aantal pagina's :168
  Keywords :  lotgenoten;kanker;ongeneeslijk