KlasNL - Nederlands leren naar A1

Nederlands | 10-06-2020 | 453 pagina's

€ 59,95

   Bestelbaar   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro


Tekst achterflap

KlasNL is een verfrissende, nieuwe leergang voor anderstaligen die in een rustig tempo Nederlands willen leren. Dit eerste deel bereidt hen voor op het halen van taalniveau A1.

In twaalf lessen worden herkenbare onderwerpen en situaties behandeld, zoals boodschappen doen, kleding kopen en nadenken over je toekomst. KlasNL biedt een brede variatie aan tekstsoorten die cursisten in het dagelijks leven kunnen tegenkomen, zoals e-mails, appjes, telefoongesprekken en inschrijfformulieren. De taalhandelingen zijn steeds het uitgangspunt. Cursisten leren zo hun eigen boodschap naar voren te brengen. Dit doen ze in verschillende en deels activerende werkvormen.

De lessen zijn opgebouwd via het ABCD-model. Ook is er veel aandacht voor herhalen en praktijkgericht leren. Dit laatste gebeurt zowel in de les als daarbuiten, in de vorm van opdrachten die cursisten stimuleren het geleerde in het dagelijks leven toe te passen. Hiermee sluit de cursus ook aan bij het nieuwe inburgeringsbeleid.

Op de bijbehorende website vinden de cursisten studiewijzers, audio's, woordenschat-, grammatica- en uitspraakoefeningen en de woordenlijsten met vertalingen in het Arabisch, Tigrinya, Engels, Pools, Spaans, Farsi, Turks en Russisch. Docenten kunnen docentenhandleidingen, studiewijzers, kopieerbladen en toetsen aanvragen.

De methode KlasNL bestaat uit een cursusboek en een woordentrainer. In KlasNL Woordentrainer staan de woordenschatoefeningen en woordenlijsten waarmee de cursisten kunnen werken aan hun productieve woordenschatkennis. Zo leren zij 1000 van de meest frequente en relevante woorden. Medio 2021 verschijnt het tweede deel: KlasNL, Nederlands leren naar A2.

Dit boek is geschreven voor anderstaligen die in een rustig tempo Nederlands willen leren. Dit kunnen laagopgeleiden zijn, maar ook middelbaar opgeleide anderstaligen. Martijn Baalman is taalwetenschapper, NT2-docent en leermiddelenontwikkelaar. Vita Olijhoek is taalwetenschapper, NT2-docent en opleider. Anja Valk is onderwijskundige, taalwetenschapper, NT2-docent en opleider.Details

  EAN :9789046906507
  Auteur: 
  Uitgever :Coutinho
  Publicatie datum :  10-06-2020
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :270 mm
  Breedte :191 mm
  Dikte :30 mm
  Gewicht :1084 gr
  Status : Bestelbaar
  Aantal pagina's :453