Overheidscommunicatie

Een gedragswetenschappelijke aanpak

Nederlands | 29-01-2020 | 288 pagina's

€ 31,50

   Bestelbaar   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro


Tekst achterflap

Overheden communiceren met burgers. En dat doen zij met een reden. Bijvoorbeeld om mensen aan te moedigen meer te bewegen en zo overgewicht tegen te gaan. Of om rommel direct in de vuilnisbak te gooien om zo milieuvervuiling te helpen verminderen. De overheid zet communicatie grootschalig in voor het veranderen, versterken of afzwakken van gedrag, attitudes en kennis onder burgers.

Overheidscommunicatie legt de focus op de beïnvloedende rol van overheidscommunicatie. Het boek geeft een overzicht van actuele sociaalwetenschappelijke inzichten die de bijdrage van communicatie aan overheidsbeïnvloeding een stevig fundament geven. Deze inzichten worden geïllustreerd met voorbeelden uit campagnes en krantenartikelen.

Overheidscommunicatie is de opvolger van Nieuwe aanpak in overheidscommunicatie. In deze herziene uitgave is de wetenschappelijke literatuur en een aantal cases geactualiseerd. Aan social media en storytelling zijn aparte hoofdstukken gewijd en er is aandacht voor de ethische aspecten van beïnvloedende overheidscommunicatie. Daarnaast bespreek het boek de consequenties van laaggeletterdheid en beperkte digitale vaardigheden voor overheidscommunicatie.

Overheidscommunicatie is bedoeld voor hbo- en wo-studenten van opleidingen waarin aandacht is voor (overheids)communicatie en gedragsbeïnvloeding. Daarnaast is het een naslagwerk voor communicatieprofessionals en bestuurders.Details

  EAN :9789046906118
  Auteur: 
  Uitgever :Coutinho
  Publicatie datum :  29-01-2020
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :241 mm
  Breedte :170 mm
  Dikte :17 mm
  Gewicht :491 gr
  Status : Bestelbaar
  Aantal pagina's :288