Meesterlijk schrijven


Nederlands | 25-08-2023 |

9789046906057

Paperback / softback


€ 33,95


 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro
Tekst achterflap

Schrijven is, naast lezen en spreken, een belangrijke competentie is in de juridische praktijk. Meesterlijk schrijven ontwikkelt de schriftelijke taalvaardigheid van studenten aan juridische opleidingen. Tijdens en na de studie biedt deze uitgave een prima ondersteuning bij het schrijven van toegankelijke juridische teksten.

Meesterlijk schrijven begint met een oriëntatie op het schrijfproces. Daarna komen diverse zakelijke brieven en e-mailberichten aan bod. Vervolgens is er een apart hoofdstuk gewijd aan iedere tekstsoort: Beschikking, Bezwaarschrift, Overeenkomst, Ingebrekestelling, Betoog, Verweerschrift, Beleidsnota en Rapportage. Daarin staan zaken als tekstdoel, opbouw, afstemmen op de lezer en een voorbeeld uit de praktijk uitgewerkt. De uitgave bevat daarnaast een uniek hoofdstuk over het werken met formats. Ook staan er handige checklists in. Daarmee kunnen studenten schrijfproducten van henzelf en anderen beoordelen. De website biedt bovendien nuttige oefeningen.

De nieuwe druk besteedt aandacht aan zakelijk gebruik van WhatsApp, Messenger en andere social media. Verder is de casuïstiek geüpdatet en zijn onderwerpen waar nodig aangepast aan de (juridische) actualiteit.

Met name voor studenten van juridische opleidingen in het hoger onderwijs, zoals Sociaal Juridische Dienstverlening en HBO-Rechten, is Meesterlijk schrijven een essentieel hulpmiddel.

Jacob Eikelboom en Monique de Graaf zijn docent communicatie bij de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening van de Hogeschool van Amsterdam. Jacob Eikelboom schreef mee aan het boek Gespreksvoering in de juridische praktijk.

Details

EAN :9789046906057
Auteur: 
Uitgever :Coutinho
Publicatie datum :  25-08-2023
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language : Nederlands
Hoogte :239 mm
Breedte :171 mm
Dikte :17 mm
Gewicht :464 gr
Status : Bestelbaar