Beter lezen deel 2 oefenboek

cursus voor beginnende volwassen lezers in het Nederlands

Nederlands | 19-09-2017 |

€ 16,95

   Bestelbaar   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro


Tekst achterflap

Beter lezen is een leescursus voor alfabetiseringsgroepen en langzaam lerenden in het NT2-onderwijs en kan ook gebruikt worden voor het NT1-onderwijs. De teksten zijn eenvoudig, maar houden rekening met de interesses van volwassenen. Ze bestaan uit een combinatie van originele verhalen en authentiek materiaal waar cursisten in het dagelijks leven mee geconfronteerd worden. Zo wordt de motivatie voor het lezen behouden en maken cursisten de nodige 'leeskilometers'.

Beter lezen bestaat uit een tekstboek en twee oefenboeken. De 42 korte teksten in het tekstboek worden verhelderd met illustraties. Het niveau van de teksten loopt geleidelijk op naar Alfa C. Oefenboek 1 geeft oefeningen bij tekst 1 tot en met 21 uit het tekstboek, en Oefenboek 2 bij tekst 22 tot en met 42. Met de oefenboeken werken cursisten aan tekstbegrip en woordenschat. Per tekst zijn er oefeningen op verschillende niveaus. Differentiatie is dus mogelijk. Omdat de teksten kort zijn, is het mogelijk ze groepsgewijs te behandelen.

Deze cursus is bedoeld als verrijkingsstof naast een algemene alfabetiserings- of NT2-methode.

In deze herziene druk zijn een aantal teksten geactualiseerd. Verouderde illustraties zijn vervangen en waar nodig zijn oefeningen aangepast.

Beter lezen is voor net- en anders gealfabetiseerde volwassenen. De cursus kan gebruikt worden naast een reguliere alfabetiseringscursus op weg naar niveau Alfa C.

Marilene Gathier heeft haar eigen taalbureau: De Taalvraag. Hier werkt zij als educatief auteur, taaltrainer en adviseur Nederlands. Dorine de Kruyf is onderwijsadviseur, educatief auteur en redacteur en heeft haar eigen bedrijf: Bureau Taalkunst.

Bij Uitgeverij Coutinho verschenen van dezelfde auteurs Verder lezen. Leesteksten voor anderstaligen en Leerwoordenboek Nederlands. Van Marilene Gathier verschenen ook Welkom in Nederland. Kennis van de Nederlandse Maatschappij voor het inburgeringsexamen, en de serie Schrijf Vaardig. Met Marieke Goedegebure schreef zij Beter Nederlands spreken.Details

  EAN :9789046905630
  Auteur: 
  Uitgever :Coutinho
  Publicatie datum :  19-09-2017
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :296 mm
  Breedte :211 mm
  Dikte :7 mm
  Gewicht :270 gr
  Status : Bestelbaar