Kwaliteit met beleid

basisboek voor het sociale domein

Nederlands | 18-06-2018 |

€ 33,95

   Bestelbaar   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro


Tekst achterflap

Of je nu zelfstandig ondernemer bent, als werknemer functioneert bij een bedrijf, of deel uitmaakt van een samenwerkingsverband van verschillende organisaties, in alle gevallen is het van belang om voortdurend stil te staan bij de volgende twee vragen: Doen we de goede dingen ('beleid')? En doen we de dingen goed ('kwaliteit')?

Het basisboek Kwaliteit met beleid helpt inzicht te krijgen in de manier waarop organisaties en beroepskrachten werken aan beleid en kwaliteit in het sociale domein. De leerstof is verdeeld in twee delen. In deel I, interne kwaliteitszorg, draait het om de manier waarop je als beroepskracht, zowel individueel als in teamverband, kunt bijdragen aan beleid en kwaliteit binnen een organisatie. In deel II, externe kwaliteitszorg, komt aan de orde hoe organisaties hun externe relaties kunnen betrekken bij hun beleid en kwaliteit.

Bij dit boek hoort een ondersteunende website met onder andere verwijzingen naar relevante bronnen, aanvullende informatie en handige checklists.

Deze derde herziene druk speelt in op recente ontwikkelingen in het sociale domein: nieuwe wet- en regelgeving en andere manieren van werken zoals het werken in (zelfsturende) teams, interdisciplinair en interprofessioneel werken, projectmatig werken en samenwerken met mantelzorgers en vrijwilligers. Andere manieren van communiceren krijgen veel aandacht, net als de positie van de lerende professional en/of organisatie.

Deze uitgave is geschikt voor studenten van hogere sociale studies zoals Social Work, Pedagogiek en Creatieve Therapie en is ook relevant voor studenten van de paramedische en verpleegkunde opleidingen. Daarnaast is dit basisboek bedoeld voor (aankomende) beroepskrachten en vrijwilligers die werkzaam zijn in het sociale domein.

Petra Verhagen is socioloog en is werkzaam bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Zij is als ontwikkelaar en docent betrokken bij het onderwijs op het gebied van kwaliteit en beleid, (sociaal) ondernemerschap, innovatie en diversiteit.Details

  EAN :9789046905371
  Auteur: 
  Uitgever :Coutinho
  Publicatie datum :  18-06-2018
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :240 mm
  Breedte :170 mm
  Dikte :18 mm
  Gewicht :474 gr
  Status : Bestelbaar