Psychoanalytische behandelingen

onderbouwing, uitleg en toepassing van diverse behandelvormen

Nederlands | 10-06-2011 | 472 pagina's

€ 57,95

   Bestelbaar   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro


Tekst achterflap

In de afgelopen jaren is de psychoanalyse een referentiekader geworden waarbinnen een grote verscheidenheid aan behandelingen past. Dit boek biedt een uitgebreid overzicht van de individuele psychoanalytische behandelingen. Centraal staan de theorie en techniek van het veranderingsproces dat een cliënt binnen een psychoanalytische behandeling doormaakt.

Psychoanalytische behandelingen bestaat uit twee delen. In deel 1 wordt het veranderingsproces en de invloed van therapie hierop besproken. Deel 2 beschrijft de verschillende vormen van behandeling, van kort- naar langdurend en van hoog- naar laagfrequent. De auteur geeft bij alle behandelingen een wetenschappelijke verantwoording, maar de nadruk ligt op de praktijk: aan de hand van uitgebreide casussen krijgt de lezer een goed inzicht in het daadwerkelijke verloop van behandelingen.

Het boek is geschikt voor psychotherapeuten, psychologen en psychiaters (in opleiding).

Psychoanalytische behandelingen sluit aan bij het boek Inleiding in de psychoanalytische psychotherapie, dat een overzicht geeft van de verschillende psychoanalytische stromingen. Samen vormen de boeken een compleet naslagwerk van de actuele psychoanalyse.

Dr. M.H.M. de Wolf is klinisch psycholoog, psychotherapeut en psychoanalyticus. Hij is als bestuurder verbonden aan het Nederlands Psychoanalytisch Instituut. Daarnaast is hij hoofdopleider van de opleiding psychotherapie te Amsterdam en opleider bij verschillende psychoanalytische opleidingen.Details

  EAN :9789046902622
  Auteur: 
  Uitgever :Coutinho
  Publicatie datum :  10-06-2011
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :249 mm
  Breedte :181 mm
  Dikte :33 mm
  Gewicht :1025 gr
  Status : Bestelbaar
  Aantal pagina's :472