De essentie van administratieve organisatie Bekijk groter

De essentie van administratieve organisatie

Verkrijgbaar

Een begrijpelijke en overzichtelijke inleiding in de administratieve organisatie op basis van de drie belangrijkste bedrijftypes: handels-, industriële en dienstverlenende bedrijven. 2de druk met extra hoofdstukken.

Meer details

33,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2014, 2de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 256p.

Meer informatie

Studenten hebben vaak moeite om complexe administratief-organisatorische en logistieke bedrijfsprocessen te doorgronden. Essentie van administratieve organisatie biedt een begrijpelijke en overzichtelijke inleiding in de administratieve organisatie (AO).

Het boek bespreekt in drie delen de functionele processen van de drie belangrijkste bedrijfstypen: handelsondernemingen, industriële ondernemingen en dienstverlenende ondernemingen. Met behulp van schema’s, vragen en cases kunnen studenten de theorie toepassen op de praktijk. Op de bijbehorende website staat aanvullend studiemateriaal voor docenten en studenten.

Aan deze tweede herziene druk zijn twee nieuwe hoofdstukken toegevoegd: een inleidend hoofdstuk over organisatie en informatie, en een hoofdstuk over AO en ICT. De website is aangevuld met PowerPoint-presentaties, vragen, cases en uitwerkingen. De theorie in de overige hoofdstukken is geactualiseerd en er zijn nieuwe voorbeelden opgenomen.

Essentie van administratieve organisatie is bedoeld voor studenten van bedrijfskundige en economische hbo-opleidingen, zoals Bedrijfskunde MER, Bedrijfskundige Informatica en Logistiek en Economie. Het is ook geschikt voor studenten van andere opleidingen waarin AO relevant is. Studenten Accountancy en Bedrijfseconomie biedt het een overzichtelijke inleiding.

Bij de uitgave hoort een website met aanvullend materiaal. Studenten vinden hier onder andere stroomschema's, modellen en stappenplannen, PowerPointpresentaties, extra vragen en cases, en diverse uitwerkingen. Het docentenmateriaal bestaat uit de uitwerkingen van alle vragen en cases die in het boek en op de website te vinden zijn.

Auteurs

Wim Fennis

Wim Fennis is docent administratieve organisatie en bedrijfseconomie aan de Hogeschool Utrecht.


Jan-Pieter Schilderinck

Jan-Pieter Schilderinck doceert administratieve organisatie en bedrijfsadministratie aan de Avans Hogeschool in Breda.