Monumentaal en dichtbij Bekijk groter

Monumentaal en dichtbij

9789078068631

Verkrijgbaar

Een uitgebreid overzicht van het rijke oeuvre van Lam de Wolf, van haar flexibele draagbare objecten uit 1979 tot haar meest recente werk.

Meer details

45,00 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijVoetnoot
Jaar van uitgave2010
Bindwijzepaperback
Aantal pagina's260p.
Extrafull color - met dvd

Meer informatie

Lam de Wolf. Monumentaal en dichtbij geeft een uitgebreid overzicht van het rijke oeuvre van Lam de Wolf, van haar flexibele draagbare objecten uit 1979 tot haar meest recente werk, dat zij in 2009 als artist in residence in het Van Doesburghuis te Meudon bij Parijs maakte. De afbeeldingen van het werk worden afgewisseld met citaten uit toespraken, recensies en projecten uit de betreffende periode.

Het boek bevat 260 pagina's met talrijke afbeeldingen, alle in full color. Inclusief een dvd met fragmenten uit video's over het werk van Lam de Wolf uit 1982-2009.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Lam de Wolf

Beeldend kunstenaar Lam de Wolf [1949, Badhoevedorp (NL)] is opgeleid aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam, waar ze van 1985 tot 2015 ook zelf les gaf. Haar eigenzinnige werk valt lastig onder één noemer te vatten: nadat in haar vroegere werk de nadruk lag op draagbare objecten en sieraden is ze zich later meer gaan toeleggen op monumentale werken, installaties en wandobjecten. Ze werkt dikwijls in series, waarbij textiel [in de ruimste zin] veelal een van de hoofdingrediënten vormt. Sinds 1980 is haar werk te zien in talloze solo- en groepstentoonstellingen in binnen- en buitenland en is haar werk opgenomen in tal van openbare en privécollecties.