Beelden in het Pajottenland... en iets meer Bekijk groter

Beelden in het Pajottenland... en iets meer

9789490738037

Verkrijgbaar

Het verhaal achter de beelden in het Pajottenland, met culturele en kunsthistorische achtergrond, maar ook humor, filosofische bedenkingen en meer...

Meer details

7,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij De Draak
Jaar van uitgave 2011
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 216p.
Extra 21 x 22,5 cm - full colour

Meer informatie

Waar men gaat langs Vlaamse wegen komt men een 'postuurken' tegen, schrijft Urbanus in het voorwoord van Beelden in het Pajottenland.

Zijn dorpsgenoot Jan Heyvaert vertelt hierin het verhaal áchter de 'postuurkens' in hun streek. Maar niet in de vorm van een droge brok geschiedenis of cultuur.
Hij maakt er persoonlijke verhalen van en verweeft de culturele, historische, folkloristische of artistieke bestaansreden van elk beeld met humor, filosofische bedenkingen, kritische noten over de mensheid, bespiegelingen omtrent taal, poëzie van dichters uit de streek.

Zijn zoon Stijn tekent voor de originele kleurenfoto's.

Auteurs

Jan en Stijn Heyvaert

Jan Heyvaert (1961) werd net buiten het Pajottenland geboren. Hij is vertaler, copywriter en redacteur, schreef talloze artikels en andere stukjes. Van hem verschenen eerder Onvergetelijke natuurwandelingen in Vlaanderen (2000) en De plantenklapper. 44 planten met een verhaal (2006). In 2009 was hij dorpsdichter in Galmaarden.

Stijn Heyvaert (1989), zoon van, is evenmin als zijn vader een geboren maar wel een getogen Pajot. Hij studeert in 2011 aan de Gentse universiteit af als master in de geschiedenis en vatte tijdens zijn jaren in Gent tegelijk een passie op voor fotografie.