De pabotoets Natuur & Techniek haal je zo Bekijk groter

De pabotoets Natuur & Techniek haal je zo

Oefenbundel bij Natuuronderwijs inzichtelijk

9789046907733

Verkrijgbaar

Bijna 700 oefenvragen met antwoorden en verwijzingen naar de corresponderende leerinhouden in de pabomethode Natuuronderwijs inzichtelijk. Voor aankomende pabostudenten die de toelatingstoets Natuur & Techniek willen halen. 2de herziene druk.

Meer details

30,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2021, 2de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 284p.

Meer informatie

Om aan een pabo te mogen studeren, moeten mbo’ers en een deel van de havisten de landelijke verplichte toelatingstoets Natuur & Techniek behalen. Deze toets test de kennis en vaardigheden op niveau havo 3/vmbo-t 4. Voor aankomende pabostudenten kan de toets een struikelblok zijn, alhoewel de praktijk uitwijst dat het trainen met toetsopgaven de kans op slagen aanzienlijk vergroot.

De pabotoets Natuur & Techniek haal je zo is een gedegen oefenbron en bied je, samen met de pabomethode Natuuronderwijs inzichtelijk, een goede voorbereiding op de toelatingstoets. Het boek voldoet aan de eisen voor de pabo zoals beschreven in het SLO-document ‘Handreiking natuur en techniek’.

De uitgave bevat bijna zevenhonderd oefenvragen met antwoorden, verwijzingen naar de corresponderende leerinhouden in Natuuronderwijs inzichtelijk en extra uitleg bij vragen die meer inzicht vereisen. Recente ontwikkelingen op het gebied van ecologie, duurzaamheid, biodiversiteit en micro-organismen zijn verwerkt. De oefenvragen volgen de indeling van de leerdoelen van het SLO-document, waardoor je per kernconcept kunt nagaan wat je moet bijspijkeren. Zo kun je efficiënt en effectief aan de slag met de kennis die je nog nodig hebt.

De pabotoets Natuur & Techniek haal je zo is bedoeld voor aankomende pabostudenten die de toelatingstoets Natuur & Techniek willen halen. Ook is het geschikt voor studenten die hun kennis willen verbeteren met het oog op andere kennistoetsen Natuur & Techniek op de pabo.

Deze tweede, herziene uitgave is aangepast aan de vijfde, herziene druk van Natuuronderwijs inzichtelijk (voorjaar 2021). Hierin zijn verschillende onderwijskundige ontwikkelingen verwerkt, zoals de bouwstenen van Curriculum.nu en de herijkte kennisbasis ‘Natuurwetenschappen en technologie’ voor de pabo uit 2018. In De pabotoets Natuur & Techniek haal je zo zijn ook nieuwe ontwikkelingen verwerkt op het gebied van ecologie, duurzaamheid, biodiversiteit en micro-organismen. Dit boek is te gebruiken bij zowel de vierde als de vijfde druk van Natuuronderwijs inzichtelijk.

Gerelateerde titels

Auteurs

Hans van der Grind

Hans van der Grind is docent Natuur en Techniek aan de pabo’s van Hogeschool InHolland en de Haagse Hogeschool. Het concept van de serie De pabotoets haal je zo voor Mens en Wereld is ontwikkeld door Jan de Bas. Hij schreef eerder de bundels voor Aardrijkskunde en Geschiedenis