Talentgedreven onderwijs geven Bekijk groter

Talentgedreven onderwijs geven

Praktische handvatten voor leraren basisonderwijs

Verkrijgbaar

Krijg inzichten in je talenten als leerkracht, bouw veerkracht en zelfvertrouwen op en leer echt contact te maken met kinderen.

Meer details

32,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Koninklijke Van Gorcum
Jaar van uitgave 2020
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 224p.

Meer informatie

Talentgedreven onderwijs geven is een boek dat je kunt gebruiken als een speurtocht naar de leerkracht die jij graag wilt zijn. Je krijgt inzicht in wat jouw talenten zijn, hoe jij aan je veerkracht bouwt en zelfvertrouwen ontwikkelt. Daarbij ontdek je in welke context jij het meest tot je recht komt.

Een krachtige leeromgeving voor je leerlingen creëren, lukt pas wanneer je ook als leerkracht stevig en krachtig voor de klas kan staan. Hoe kun jij er zijn voor je leerlingen, als een echte 'leer-kracht'? Een leerkracht die ondersteuning biedt, helpt kinderen om ten volle tot leren te komen. Maar ook de manier waarop jij naar je leerlingen kijkt kan voor hen een wereld van verschil zijn.

We bewandelen steeds twee sporen.
Jouw pad, want als jij sterk wordt van binnenuit, kun jij de beste versie van jezelf laten zien. Als jij ten volle je talent gebruikt, werkt dit inspirerend naar kinderen toe.
En het pad van de kinderen, zodat je inzicht krijgt hoe je achter het gedrag van kinderen kunt kijken, hoe je talenten kunt ontdekken, en daarmee bouwt aan de veerkracht en het zelfvertrouwen van kinderen. Het boek geeft handvatten hoe je dit elke dag in je werk als (toekomstig) leerkracht kunt gebruiken.

Dit is wat leerkrachten over deze manier van werken vertellen:
Talentgedreven onderwijs geven geeft je handvatten om op een zeer prettige en veilige manier echt contact te maken met (jonge) kinderen. Via enkele (vaak eenvoudige) vragen, leer je kinderen beter kennen en kun je samen even stil te staan bij wie ze echt zijn. Daarbij ontdekken ze dat zij ontzettend veel talenten van nature in huis hebben. Kinderen en ouders zijn vaak blij verrast. De werkwijze zorgt ervoor dat kinderen deurtjes voor je openzetten zodat je kunt onderzoeken waar het zichtbaar (vaak niet wenselijk of blokkerend) gedrag vandaan komt. Samen ga je dan op zoek naar de juiste oplossing of hulp die voor het kind gaat werken en vaak verrassend dichtbij te vinden is. Hiermee kun je als leerkracht en school echt het verschil maken en zie je het kind in zijn totaliteit! Je draagt bij in de groei van het kind als een uniek en bijzonder mens.”

Auteurs

Els Pronk

Els Pronk is altijd geboeid geweest door de emotionele ontwikkeling die kinderen doormaken. Haar 20 jaar ervaring in het basisonderwijs zette haar ertoe aan nog intensiever en meer persoonlijk met kinderen en hun ouders te willen werken. Zo ontstond haar praktijk Grootsklein en ontwikkelde ze de Blij met mij! training voor ouders en kinderen. Thema’s als talent, positieve taal, zelfvertrouwen en veerkracht hebben steeds in haar werk centraal gestaan. Toen meer en meer professionals gingen vragen om door haar in deze thema’s opgeleid te worden, startte ze, samen met Elke Busschots, de Blij met mij! Academie. En toen veel scholen en organisaties ook krachtig met talent aan de slag wilden, vormde ze een partnerschap met Luk Dewulf: de Kindertalentenfluisteraar. Samen maakten ze taal voor talent met de Toolbox voor jong talent en de Talentenkaarten voor kinderen. Samen met Elke schreef Els het boek Blij met mij! Talent en veerkracht van je kind versterken. Overal waar kinderen opgroeien, werkt Els Pronk samen met professionals en organisaties aan het vertrekken vanuit van hun talent.


Elke Busschots

Elke Busschots kijkt vanuit een heel groot hart naar de wereld. Ze houdt ervan om in alle eenvoud contact te maken met mensen. Zij is geboeid door mensen en organisaties en hun ontwikkeling. Ze houdt ervan om te onderzoeken en om op een heldere manier taal te geven aan individuele- en groepsprocessen. Persoonlijk leiderschap, systemisch kijken, talent gedreven werken, kijken achter gedrag en bouwen aan veerkracht zijn thema’s die centraal staan in haar werk. In haar coachingspraktijk, Cominz, begeleidt ze enerzijds kinderen en ouders om hen samen sterker te maken van binnenuit. Daarnaast begeleidt ze volwassenen bij hun vragen over hun levensloopbaan. Samen met Els Pronk deelt Elke de passie om kinderen, jongeren sterker te maken van binnenuit. Dit ideaal bouwen ze samen uit in de Blij met mij! Academie met een aanbod voor professionals.