Pakkend passend onderwijs Bekijk groter

Pakkend passend onderwijs

Opbrengst en ontwikkelingsgericht werken, hand in hand; het onderwijssysteem voor kinderen van nu en morgen!

9789023252566

Verkrijgbaar

Vanuit wetenschappelijke inzichten en in de praktijk bewezen methodieken gaat dit boek voor passend onderwijs waarbij opbrengst- en ontwikkelingsgericht onderwijs hand in hand gaan.

Meer details

20,00 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijKoninklijke Van Gorcum
Jaar van uitgave2014
Bindwijzepaperback
Aantal pagina's120p.

Meer informatie

'Nederland wil met het onderwijs naar de top-5 van Europa.' 'Bezuinigingen, klassenvergroting, ontslagen, onderwijsgeldkraan gaat dicht.' 'Op naar Passend Onderwijs.' Gaat dit samen? Is dit te realiseren? Het lijkt een bijna onmogelijke, tegengestelde opdracht. Het kan, het is mogelijk!

Het onderwijssysteem beschreven in dit boek Pakkend Passend Onderwijs is geschreven met behulp van wetenschappelijke inzichten en in de praktijk bewezen methodieken. Het behoudt wat goed was en geeft aan wat veranderen moet. Het prikkelt en daagt uit. Het zet je aan het denken. 'Waarom doe ik wat ik doe? Kom ik tegemoet aan de onderwijsbehoeften van elk kind? Hoe realiseer ik goed passend onderwijs waarbij ik zelf mijn passie en energie behoud?'

Leerkrachten slaan met dit systeem de handen ineen. Vanuit een gezamenlijk bepaalde schoolvisie gaan zij voor passend onderwijs. Opbrengst- en ontwikkelingsgericht onderwijs gaan hand in hand. Tijd om het leerstofjaarklassensysteem vaarwel te zeggen. Eng, spannend? Het moet, het is nodig. Het kind én de school van vandaag en morgen vragen erom!

Auteurs

Irene Westeneng-Ploegsma