De vliegende papa's Bekijk groter

De vliegende papa's

Filosoferen met kinderen

9789055730650

Verkrijgbaar

15 nieuwe korte verhaaltjes met filosofische thematiek, gespreksvragen en opdrachten. Voor gebruik in het basisonderwijs.

Meer details

16,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Damon
Jaar van uitgave 2000
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 120p.
Extra geheel in kleur

Meer informatie

Het actief samen nadenken -of filosoferen- is de afgelopen jaren op steeds meer basisscholen waarneembaar.
Deze bundel geeft de leraar steun bij het filosoferen met kinderen en bevat 15 nieuwe korte verhaaltjes met filosofische thematiek, gespreksvragen en opdrachten. Daarnaast zijn enkele gesprekken met groepen kinderen opgenomen die ook nabesproken worden. Dit boek biedt een goed overzicht van het filosoferen met kinderen en veel materiaal waarmee men meteen kan beginnen.
Enkele verhalen zijn in acht talen vertaald en op basisscholen in heel Europa getest.
'De vliegende papa's' is het vervolg op het succesvolle 'Klein maar dapper' van dezelfde auteur. Fraai geïllustreerd.

Thema's komen aan bod zoals:
Kan iets altijd toenemen?
De begrafenis
Van gisteren naar morgen
Bestaat er een kopie van mij?

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Berrie Heesen

Berrie Heesen (1954-2002)
Wie in Nederland het woord kinderfilosofie uitspreekt, die spreekt ook de naam van Berrie Heesen uit. Hij studeerde in 1989 af op een door hem zelf ontworpen studierichting: kinderfilosofie, en sinds die tijd heeft hij zich met onverdroten ijver gezet aan het promoten van het vak 'filosoferen met kinderen' in Nederland. Hij heeft ongelooflijk veel materiaal over het vak gemaakt, een Europese filosofiekrant opgericht en hij heeft aan de wieg gestaan van het Centrum van Kinderfilosofie, waarvan hij sinds 1996 directeur was. Daarnaast gaf hij een groot aantal cursussen en workshops over het vak, proberend om de kring van mensen die zich met filosoferen met kinderen bezighielden zo groot mogelijk te krijgen. Was het aanvankelijk nogal een gevecht tegen windmolens, aan het eind van de jaren negentig kreeg hij het getij mee.