Dans! Bekijk groter

Dans!

Praktische handboek voor het basisonderwijs

Verkrijgbaar

Het eerste handboek dat de kennisbasis van het vak dans in het basisonderwijs concretiseert. Met theorie, ontwikkelingspsychologie, leerlijnen, voorbeeldlessen, interactieve oefeningen. Voor studenten en leerkrachten basisonderwijs en dansacademie.

Meer details

27,50 € incl. btw

Datasheet

colofonpaperback - 224p.
jaar2014,1ste druk
UitgeverijCoutinho

Meer informatie

Leerlingen in het basisonderwijs dansen graag. Het sluit aan bij hun natuurlijke creativiteit, fantasie en bewegingsdrang. Zo verkennen zij zichzelf, de ander en de wereld. Het vak dans is een vast onderdeel geworden in het basisonderwijs via de Kerndoelen en de Kennisbasis. DANS! is het eerste handboek dat deze kennisbasis concretiseert. De praktische didactiek met duidelijke leerlijnen helpt (aankomende) leerkrachten dansmateriaal te gebruiken en te ontwikkelen. Met DANS! ontdekken zij de expressiemogelijkheden van dans en leren deze toepassen.

DANS! start met theorie over dans, ontwikkelingspsychologie, competenties voor en de ontwikkelingsdomeinen van dans. Centraal didactisch uitgangspunt is ‘Leren door doen’. Het praktische deel omvat vervolgens leerlijnen dans voor groepen 1 tot en met 8, lesgeven in de stagepraktijk, start- en voorbeeldlessen met theoretische reflecties en samenhang met andere vakken. Er is een uitgebreide website met interactieve oefeningen, opdrachten, lesvoorbeelden en relevante links en een docentendeel met een beknopte handleiding en toetsen.

DANS! richt zich op pabo studenten en leerkrachten in het basisonderwijs. Het handboek is ook geschikt voor studenten aan een dansacademie.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Etje Heijdanus-de Boer

Etje Heijdanus-de Boer was docent dans en drama bij de Hogeschool InHolland en heeft een adviesbureau voor drama en dans, Cadans. Ze is medeopsteller van de Kennisbasis Dans en Drama.


Van dezelfde auteur:

Anouk van Nunen

Anouk van Nunen is docent dans en drama bij de Hogeschool InHolland en medeopsteller van de Kennisbasis Dans en Drama.


Martin Valenkamp

Martin Valenkamp was docent wijsbegeerte aan de VU en docent pedagogiek en didactiek aan de Hogeschool Inholland.


Ronald Hueskens

Ronald Hueskens is docent drama aan de Hogeschool van Amsterdam.


Pauline Verhallen

Pauline Verhallen is docent aan de Montessorischool in Den Haag (voorheen docent dans en drama aan de Hogeschool Inholland).