Praktijk wijzer basisonderwijs Bekijk groter

Praktijk wijzer basisonderwijs

Snel en doelgericht handelen

Verkrijgbaar

200 tools voor effectief handelen in vele situaties in het basisonderwijs, verdeeld over 7 thema's, zoals klassenorganisatie, lesgeven en orde houden. Voor leerkrachten en directies, maar ook voor de afstudeerfase van de lerarenopleiding.

Meer details

28,50 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijCoutinho
Jaar van uitgave2013
Bindwijzespiraalband
Aantal pagina's260p.

Meer informatie

De maatschappelijke en politieke druk om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren, stijgt. Tegelijkertijd wordt de schoolomgeving complexer en hebben leerkrachten minder tijd om zich te verdiepen in situaties. Geen wonder dat er behoefte is aan praktische, snel toegankelijke informatie over een breed scala aan onderwerpen rond het lesgeven op de basisschool. Praktijk wijzer basisonderwijs is de eerste uitgave in Nederland die daarin voorziet.

Praktijk wijzer basisonderwijs is een instant hulpmiddel voor de onderwijspraktijk: leerkrachten zoeken er snel en doeltreffend informatie in op. Het naslagwerk is in feite een gereedschapskist met 200 tools voor effectief handelen in vele situaties. De tools zijn gecategoriseerd in zeven hoofdthema's (waaronder Klassenorganisatie, Lesgeven en Orde houden) met informatie, tips, handelingsadviezen, checklists, stappenplannen, schema's en modellen. De informatie die op dat moment nodig is, is zo snel voorhanden en de materialen sluiten aan bij de bekwaamheidseisen van de leerkracht. De praktijkwijzer is ook een handig instrument bij functioneringsgesprekken.

Praktijk wijzer basisonderwijs is geschikt voor leerkrachten, directies en andere professionals in het basisonderwijs en voor pabo-studenten in de afstudeerfase.

Auteurs

Joke Gerritsen

Joke Gerritsen is onderwijskundige en docent eerste- en tweedegraads Pedagogiek. Ze heeft jarenlang lesgegeven in het vo en in hbo MWD, SPH en aan de Pabo. Sinds 2012 heeft ze haar eigen adviesbureau, SWAGER coaching.


Corine Klapwijk

Corine Klapwijk is docent eerste- en tweedegraads Nederlands. Ze heeft vele jaren ervaring als leraar basis- en voortgezet onderwijs. Binnen de Pabo heeft ze veel expertise in opleiden in de school.

Tot 2012 waren de auteurs als opleider verbonden aan de Christelijke Hogeschool Ede.