Taal, een zaak van alle vakken Bekijk groter

Taal, een zaak van alle vakken

Geïntegreerd taal- en zaakvakonderwijs op de basisschool

Verkrijgbaar

Dit boek presenteert een eenvoudig lesmodel, herkenbare praktijkvoorbeelden en concrete handreikingen waarmee elke leerkracht in het basisonderwijs geïntegreerd taal-zaakvakonderwijs kan realiseren.

Meer details

32,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2012, 2de geactualiseerde druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 144p.

Meer informatie

Taal is de sleutel tot succes op school. Kinderen die sterk zijn in taal behalen op school goede resultaten, niet alleen bij taal, maar ook bij de andere vakken. Minder taalvaardige kinderen presteren over de hele linie meestal minder goed.

Op school geldt taal nog veel te veel als een losstaand vak en daardoor worden belangrijke kansen voor taalontwikkeling gemist. Dit boek laat zien hoe beter onderwijs ontstaat als leerkrachten taallessen en zaakvaklessen bij elkaar brengen. Ze zullen dan aan twee kanten winst boeken: de kinderen steken meer op van de zaakvakles én komen steeds een stap verder in hun taalontwikkeling. In Taal, een zaak van alle vakken beschrijven de auteurs de theorie en maken ze direct de koppeling met de praktijk. Ze presenteren een eenvoudig lesmodel, herkenbare praktijkvoorbeelden en concrete handreikingen. Daarmee kan elke leerkracht zelf geïntegreerd taal-zaakvakonderwijs realiseren, of het nu gaat om een les in de onderbouw over tijgers, in de middenbouw over magneten, of in de bovenbouw over tropische grondstoffen.

Bij het boek hoort een website met lesmaterialen, videoregistraties en een multimediaal programma waarmee het lesmodel in verschillende voorbeeldlessen in beeld wordt gebracht.

Auteurs

Wim van Beek

Wim van Beek is verbonden aan de pabo van Hogeschool INHolland, locatie Haarlem.


Marianne Verhallen

Marianne Verhallen was docent aan de pabo en de Universiteit van Amsterdam. Zij geeft trainingen en ondersteunt schoolteams die hun taalresultaten willen verbeteren.